2025 yılı 1 Ocak'a ertelendi

2025 yılı 1 Ocak'a ertelendi

Ticaret Bakanlığından, online alışveriş yapanları sevindirecek bir haber geldi. Tüketiciler, kargo iade masraflarını 2025'e kadar ödemeyecek.

Ticaret Bakanlığı yetkilileri, 1 Ocak'tan itibaren kargo iade masraflarının tüketiciler tarafından ödeneceğine yönelik haberlerin gerçeğini yansıtmadığını açıkladı.

Yetkililer, kargo iade masraflarının 2025 yılı 1 Ocak tarihinden itibaren tüketiciler tarafından ödeneceğini ifade etti.

Ticaret Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle:

"Mevcut tüketici mevzuatına kaynaklık teşkil eden Avrupa Birliği direktifleri düzenlemelerine ve 1 Nisan 2022 tarihli ve 31796 sayılı resmi gazetede yayımlanan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun İle Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile yapılan değişikliklere uyum sağlanması amaçları ile Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde 23 Ağustos 2022 tarihli ve 31932 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeler ile bazı hususlarda değişiklikler yapılmıştır. Anılan düzenlemelerden, cayma hakkı kullanımında iade masraflarının ön bilgilendirmede belirtilmek ve ilk teslim masraflarını aşmamak kaydıyla tüketici tarafından da karşılanabileceğine dair düzenlemenin uygulanması 4 Kasım 2023 tarih ve 32359 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Yönetmelik değişikliği ile 1 Ocak 2025 tarihine kadar ertelendi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.