Öğretmen Ayşe Çelik 6 aylık kızı ile cezaevine girdi

Öğretmen Ayşe Çelik 6 aylık kızı ile cezaevine girdi

Diyarbakır'da, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan öğretmen Ayşe Çelik'in bugün 6 aylık kızı ile birlikte cezaevine girdi

Kızının küçük olması nedeniyle verilen 6 aylık infaz erteleme süresi tamamlanan Çelik, teslim olmak için Diyarbakır Adliyesi'ne geldi.

Yaptığı 10 günlük infaz erteleme talebi reddedilen Çelik'e, burada HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca ile CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok da eşlik etti.

Adliye'de evrak işlemleri tamamlanan Çelik, burada bekleyen polis ekibine teslim edilerek, cezaevine gönderildi. Öğretmen Ayşe Çelik, saat 17.45'te polis aracı ile Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ne getirildi. Çelik, burada hakkındaki hapis cezasının infazı için cezaevi görevlilerine teslim edildi..

9 Ocak 2016 tarihinde Beyaz Show programına bağlanan Ayşe Çelik, şunları söylemişti:

Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? "Burada yaşananlar ekranlarda çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın. "Ölen çocuklara sevinen insanlar var. Onlara hiçbir şey diyemiyoruz, yazıklar olsun demekten başka..."

Öztürk: Üzgünüm ve şaşkınım

Programda "terör örgütü propagandası" yapıldığı yönünde gelen tepkiler üzerine Kanal D yönetimi bir açıklama yaparak iddiaları yalanlamıştı.

Olay sonrası açıklama yapan program sunucusu Beyazıt Öztürk de özür dilemişti.

Kaynak:Cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.