O SESE KULAK VERİN…

Evet “O Sese” kulak verelim.

Hatta daha gür çıkması için destek verelim.

Hakkari’li ikizler Bülent ve Özgür Kuşar kardeşlerin “O Ses Türkiye” programlarındaki çetin mücadeleleri devam ediyor.

Ancak bu mücadeleleri sadece sahnede rakiplerine karşı değil, elbetteki her eleme için Hakkari’den İstanbul’a giderlerken de devam ediyor.

Bu güne kadar ekranlara çıkıncaya kadar sekiz ayrı elemeden geçen Kuşar kardeşler, zorlu bir süreçten sonra ekranlarda gösterilen birinci elemeye katıldılar.

“O Ses Türkiye”nin ilk elemesinden başarıyla geçen sanatçılarımız, ikinci ve üçüncü elemeleri de başarıyla geçmenin gururunu Hakkari’ye yaşattılar.

Üçüncü elemeyi de başarıyla geçen Hakkari’nin sanatçıları ikizler, şimdi de seyici, Jüri üyelerinin oy kullanacağı turda ter dökecekler.

Eminim bu turu da geçip finale kalacaklar. Lakin kendilerinden emin davranışları, jüri ve seyirciye karşı efendilikleri, duruşları ve tabiki o muhteşem uyumlari ile sesleri onları finale taşıyacaktır.

Programın başında, gururla Hakkari’den katıldıklarını dile getiren yarışmacılarımızı, her seferinde bizlerde gururla izledik.

Son zamanlarda Hakkari de sportif,  sanatsal ve kültürel faaliyetler hız kazanırken Kuşar kardeşlerin “O Ses Türkiye” deki başarıları da bal kaymak oldu.

ekran-alintisi---kopya.png

Bu işin güzel ve keyifli tarafı. Ya diğer tarafı ! ! !

Tabi bir de bu işin meziyetli, meşakatli ve asıl emeğin temelini oluşturan imkanların yetersizliği var.

Son elemelerden sonra kendilerini kutlamak için aradığımda, bir sonraki elemeye katılamama durumlarının söz konusu olabileceğini söylediler. Sebebini sorduğumda ise ekonomik olarak artık karşılayamayacaklarını üzülerek öğrendim.

Ülke genelinde ciddi bir seyirci potansiyeline sahip yarışmanın her elemesi oldukça zorlu olaması ile birlikte katılımcılar için büyük ekonomik külfet oluşturuyor.

Hakkari’nin gururu olan Kuşar kardeşlerin her seferinde gidiş ve dönüşleri (uçak biletleri)  ilgili medya ajansı tarafından karşılanıyor ancak, her gidişlerinde birkaç gün kalan kardeşlerin, konaklama, kustüm, iaşe ve beraberlerinde götürmek zorunda kaldıkları aileleri ve çocuklarının mastraflarını karşılama konusunda ciddi anlamda sıkıntı çekmektedirler.

Bir çok insanın servetler döküp bu tür yarışmalarda veya platformlarda kendilerini gösterme çabalarına karşı, sanatçılarımız Bülent ve Özgür kardeşler bütün ekonomik zorluklara rağmen,sesleri ve yürekleri ile başarı adımlarını birer birer tırmanmaya devam ediyorlar.

Hakkari’nin tanıtımına önemli katkısı olan, Hakkari den de çok iyi ses sanatçılarının çıktığını gösteren Kuşar kardeşlerin mücadelesi önemli bir adımdır.

Kuşar kardeşlerin bundan sonraki mücadelelerinin finale ulaşmaları için memlekete gönül vermiş, iş adamlarımızdan, imkan sunabilecek kurum, kuruluş ve STK’lardan destreklerini esirgememelerini umuyoruz.

Son zamanlarda ilimizin tanıtımı, kültürel ve sanatsal çalışmalarını, sportif faaliyetlerini olabildiğince destekleyen, bütün mecralarda Hakkari gençlerini, sanatçılarını, sporcularını destekleyen ilimiz valisi Sayın Cüneyt Orhan TOPRAK, Belediye Başkan Vekili Sayın Cüneyt EPCİM’in de bu konuda ilimizin başarılı sanatçıları, Bülent ve Özgür Kuşar kardeşlere desteklerini esirgeyemeyeceklerini eminim.

Lakin önümüzdeki hafta, (25-28 Ocak 2018) tarihler arasında İstanbulda yapılacak olan EMİTT Turizm Tanıtım Fuarında Hakkari’nin daha iyi tanıtılması için bütün imkanlar seferberlik edilmiş durumda.

İlimizin tanıtım alanında verilen emeklerin çok kıymetli olduğunu görüyor, biliyor ve takdirle karşılıyoruz. Aynı desteğin Kuşar kardeşlere deverilmesini umud ediyor. Bu mahvelde emeği geçecek bütün destekçilere şimdiden teşekkür ediyorum.

BÜLENT VE ÖZGÜR KARDEŞLERE BAŞARILAR DİLİYORUM.

Hacı Tansu-[email protected]

Hakkariobjektifhaber.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.