O Polis için tutukluluk talebine ret

O Polis için tutukluluk talebine ret

Polisin 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle ateş edilerek öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un ölümüyle ilgili soruşturmada, serbest bırakılan polis memurunun tutuklanması için savcılığın yaptığı itiraz Sulh Ceza Hakimliği'nce reddedildi.

Diyarbakır'da 21 Mart günü düzenlenen Newroz kutlaması sırasında alana bıçakla girmeye kalkışan ve polislerin 'dur' ihtarına uymadığı belirtilen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un öldürülmesi ile ilgili soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında tespit edilen 2 polisten biri savcılık sorgusundan sonra, diğeri ise tutuklanma talebi ile çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 

Savcılık, adli kontrol ile serbest bırakılan polisin tutuklanması ve dosyaya gizlilik kararı konulması için talepte bulundu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başvurusunu değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli polisin tutuklanması talebini reddetti.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.