Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanı Cengiz Kök'e 6 yıl hapis

Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanı Cengiz Kök'e 6 yıl hapis

Görevden uzaklaştırılarak tutuklanan Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanı Cengiz Kök hakkında 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla açılan davada 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, görevden uzaklaştırıldıktan sonra 13 Ocak 2017’de tutuklanan ve bir yıl sonra tahliye edilen eski Belediye Eşbaşkanı Cengiz Kök hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davanın karar duruşması görüldü.

Mardin 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Kök’ün avukatı Mazlum Dinç katıldı. Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada savunma yapan Av. Dinç, müvekkilinin üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, beraat istedi. 

İddia makamı, “örgüt üyesi olmak” iddiası ile ceza talep etti. Mahkeme, “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla Kök hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.