Normalleşme için yeni paketler geliyor

Normalleşme için yeni paketler geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak “Bundan sonraki süreçte, sosyal ihtiyaç destek paketleri, finansman kredi destek paketleri ve konutta ülke tarihinin en uygun maliyetli, uzun vadeli, ödemesiz farklı paketlerimiz olacak." dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak “Bundan sonraki süreçte, sosyal ihtiyaç destek paketleri, finansman kredi destek paketleri ve konutta ülke tarihinin en uygun maliyetli, uzun vadeli, ödemesiz farklı paketlerimiz olacak. Turizm ve seyahat sektörlerimizi desteklemeye yönelik paketlerimiz olacak. Vergi, öteleme, kısmi çalışma gibi taleplere çalışıyoruz. Bunlarla ilgili bazı adımlarımız olacak” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, iç piyasa ve talebin hızlı normalleşmesi için yeni paketler hazırlandığını söyledi. Albayrak, “Finansman kredi destek paketleri, konutta Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en uygun maliyetli uzun vadeli, farklı paketler olacak” dedi. Albayrak, seçimlerin 2023’te olacağını vurguladı.

Albayrak, TRT Haber’de katıldığı programda, vergi ertelemelerinden, likidite ihtiyaçlarının karşılanmasına ve işsizliğin yasaklanmasından, kısa çalışma ödeneğiyle işverenin desteklenmesine kadar attıkları adımları hatırlatarak, “260 milyar lirayı geçen ve çarpan etkisiyle 600 milyara yakın, 260 milyar lira etkisiyle gayri safi mili hasılanın yüzde 5’i, çarpan etkisiyle bakınca gayri safi milli hasılanın yüzde 10-11 oranıyla önemli bir süreç” dedi.

Albayrak, İş’e Devam kredisine 200 binden fazla işletmenin başvurduğunu ve 180 binden fazla işletmeye bu kredinin verildiğini belirterek, “150 milyar lirayı buldu, yüzde 97’si KOBİ. Yani esas ihtiyacı olan. 7 milyona yakın bireysel ihtiyaç kredisi tahsis edildi. Yüzde 85’in üzerinde başvuru kabul oranı var. İlk günden beri şeffaf şekilde bu noktaya getirdik” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.