Nijeryalı futbolcu Yüksekova ekibi için ter döküyor

Nijeryalı futbolcu Yüksekova ekibi için ter döküyor

Yüksekova Belediye Spor’un başarısı için ter döken Nijeryalı futbolcu Oluwafemi Solomon Adeeko, kısa zamanda takımın sevilen isimlerinden oldu.

Nijerya’nın Lagos şehrinde doğan futbolcu Oluwafemi Solomon Adeeko, futbolculuk kariyerini Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sürdürüyor. Bölgesel Amatör Lig (BAL) 1. Grup’ta mücadele eden Yüksekova Belediye Spor’a ara transfer döneminde katılan Nijeryalı forvet, kısa zamanda takımın sevilen oyuncularından olmayı başardı. Takım arkadaşlarının Femi diye seslendiği Nijeryalı futbolcu, oynadığı maçlarda henüz golle tanışamadı.

Nijerya sıcaklarında büyüyen ve Yüksekova soğuğunda kar üstünde top oynamak zorunda kalan Adeeko, Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi'ne yaptığı açıklamada soğuk hava nedeniyle ailesini kente getiremediğini belirtti.

Adeeko, “ Geçen sene Hakkari’de oynadım. Yüksekova Belediye Spor ile baraj maçında oynadık. Sonra takım yetkilileri aradı ve burada oyna dediler” şeklinde konuştu.

Yüksekova’yı beğendiğini kaydeden Adeeko, “Hava biraz farklı burada, çok soğuk oluyor. Ama iyi şehir. Soğuğa alıştım. Yapacak bir şey yok. Zaten Türkiye’de yaşıyorum. Türkçe’yi yüzde doksan konuşuyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Güzel bir arkadaşlık ortamı var. Takımın durumu şuan fena değil. Kulüp başkanımız çok iyi bir insan. Herşey için teşekkür ederim. Bana iyi bakıyorlar” dedi.

İkinci devreye takım olarak iyi başladıklarını belirten Adeeko, taraftar desteğine vurgu yaparak, “Taraftarlar maça geliyor ancak daha çok gelirlerse daha iyi olur. Bazen az kişi geliyor. Bizi yalnız bırakmasınlar. Taraftar bizi bırakmazsa daha iyi olacağız. Kar üstünde antrenman yapmak çok zor benim için. İlk defa böyle oynuyorum ama alışıyorum” ifadelerini kullandı.

Eşi ve çocuğunun İstanbul’da yaşadığını kaydeden Adeeko, “Buraya getirebilirim ama hava çok soğuk olduğu için getiremiyorum. Anne babam da Nijerya’da. Bazen annem İstanbul’a geliyor ama Yüksekova’ya gelemiyor” dedi.

Kulüp Teknik Sorumlusu Ahmet Önver ise, “Femi geçen sene bizim rakibimizdi. Hakkari Spor’da oynuyordu. Bayağı da iyi oynadı bize karşı. Biz de sezon başı transfer döneminde onunla tema halinde idik. En sonunda ikna ettik, getirdik buraya. Futbolcuların iyi ve kötü dönemleri olabiliyor. Bazen çıkışları oluyor bazen düşüşleri oluyor. Performans olarak kendisini veriyor. Burayı seviyor. Sahaya çıktığı zaman elinden gelen mücadeleyi yapıyor. Soğuk havanın biraz zorluğunu yaşıyor. Eşi de İstanbul’da.  Eşini de getirmesini söyledik ama eşinin soğuğu sevmediğini söyledi. Tabi iklim olarak biraz farklı gelebilir ama zamanla alışıyor” sözlerini sarfetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.