New York Times Demirtaş'ı yazdı!

New York Times Demirtaş'ı yazdı!

New York Times, HDP'nin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş hakkında bir haber yayımladı.

ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times, HDP’nin eski eş başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’la ilgili kapsamlı bir haber hazırladı.‘Erdoğan’ın en karizmatik rakibi ona cezaevinden meydan okuyor’ başlıklı haberde, Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’la bir söyleşiye de yer verildi.

‘ERDOĞAN’A YARDIM ETMİŞTİ’

Haber şu cümlelerle başlıyor: “Önde gelen bir Kürt siyasetçi olan Selahattin Demirtaş, Türkiye’nin liderinin Kürt militanlarla on yıllardır süren ve on binlerce kişinin hayatını kaybettiği ihtilafa son vermeye yaklaşmasına yardım etmişti. Bugün 20 aydan uzun süredir cezaevinde. Hakkında terörden, o aynı lidere, yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakarete uzanan 100’den fazla suçlama var. Ana akım medyadan da men edildi.

‘MEYDAN OKUYANLARI SAHNE DIŞI BIRAKTI’

Gazete, Erdoğan’ın 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı seçilmesiyle Demirtaş’ın ‘cezaevinden çıkma yönündeki umutlarının azaldığı’ görüşünü paylaşarak şu yorumu yaptı: “Erdoğan, kendisine kamusal hayatın neredeyse her alanında kontrol kullanmasına izin veren yeni bir cumhurbaşkanlığı sistemiyle gücü elinde topluyor ve kendisine meydan okuyanları da fiilen sahne dışı bıraktı.

”‘DEMİRTAŞ’IN VİZYONU KARŞILIK BULUYOR’

New York Times, Demirtaş’ın cezaevinden yaptığı kampanyanın HDP’nin barajı geçip Meclis’e girmesiyle sonuçlandığını hatırlatarak seçim sonuçları konusunda “Bu durum, Demirtaş’ın barış ve demokrasi vizyonunun Kürtlerin yanı sıra bazı liberaller, gençler ve azınlıklar arasında hâlâ karşılık bulduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

BAŞAK DEMİRTAŞ: SELAHATTİN KAÇIRILDI

Haberde, Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ile bir söyleşiye de yer verildi. Eşinin Diyarbakır’daki evlerinde gözaltına alındığı günü anlatan Başak Demirtaş, “[Polisi] sayamadım bile – 200 ya da daha fazla polis vardı. 500 metre uzakta oturan kız kardeşimin evine kadar her yer polis doluydu, maskeli özel kuvvetler… Her zaman dediğim gibi, o gözaltına alınmadı. Selahattin kaçırıldı” dedi.Başak Demirtaş, eşinin ülkenin öbür ucundaki bir cezaevinde tutulmasını da ‘ailesinin cezalandırılması’ olarak niteledi; ziyaretler için “Zor ama neyse ki bunu yapabiliyoruz. Kendi kızını bir yıl boyu ziyaret edemeyen bir anneyi tanıyorum” dedi.

‘AKLANACAĞINA İNANIYORUM’

Haberde HDP’nin yaklaşık 5 bin üyesinin son iki yılda gözaltına alındığına dikkat çekilirken, Başak Demirtaş umutlu olduğunu söyledi: “Yargı adil ve bağımsız olduğunda bütün suçlamalardan aklanacağına inanıyorum.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.