Netflix'in Kürt oyuncusu Gazze’de ağır yaralandı

Netflix'in Kürt oyuncusu Gazze’de ağır yaralandı

Kürt şarkıcı ve aktör Idan Amedi, Hamas ile savaşmak üzere gönüllü olarak katıldığı İsrail ordusunun Gazze’de yürüttüğü kara harekatı sırasında ağır yaralandı.

  

Hamas 7 Ekim'de, İsrail'e "Aksa Tufanı" adını verdiği bir saldırı başlattı. Hamas'ın saldırısından sonra pek çok kişi gönüllü olarak İsrail ordusuna katıldı.

Bunlardan biri de ünlü şarkıcı ve müzisyen Idan Amedi’ydi. 

İsrail basınında yer alan haberlere göre Amedi, Gazze Şeridi'ndeki çatışmada ağır yaralandı. Oyuncu Ichilov Tıp Merkezi'nde hastaneye kaldırıldı.

Idan Amedi kimdir?

Idan Amedi, Irak Kürdistan Bölgesi’nin Amedi kentinde Yahudi bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Ancak Kudüs’te büyüyen Amedi, İsrail'de şarkıcı ve aktör olarak tanınıyor. Oyuncu, Netflix'te yayınlanan "Fauda" dizisinin ardından tüm dünyada tanındı.

İsrail ordusuna katılma kararını bir videoyla duyuran Idan Amedi şunları söylemişti:

"WhatsApp'ı açtım ve bir sürü mesaj gördüm. Hepinize iyi olduğumuzu bildiriyorum. Cumartesi gününden beri burada pek uyuyamadım ama moralimiz yüksek ve neden burada olduğumuzu her an anlıyoruz. Ailelerimizi ve çocuklarımızı korumak için. On yıldan fazla bir süre önce askeri konuşmaları geride bıraktım. Bu yüzden detaylandırmayacağım, sadece bu zor günlerde tüm İsrail'e basit kelimelerle şunu söyleyeceğim: Kazanacağız. İsrail halkına ve IDF'ye (İsrail Savunma Kuvvetleri) selamlar. Bu Fauda dizisinden bir sahne değil, gerçek bu. Başarıya ulaşana kadar durmayacağız."

unlu-sanatci-israil-ordusuna-katildi-netflix-gercek-oldu-nser.webp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum