Nesli Tükenmekte olan hayvan Hakkari'de görüntülendi

Nesli Tükenmekte olan hayvan Hakkari'de görüntülendi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan su samuru bulundu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'nin Şemdinli ve Derecik ilçeleri arasındaki Yayla köyünde ailesi ile pikniğe giden Cihat Kılınç isimli vatandaş, daha çok nehir ve akarsularda yaşayan, Dünya Doğa ve Doğal Kaynaklarını Koruma Birliği'nce (IUCN) 'nesli tehdide yakın' kategorisinde sınıflandırılan su samuru cep telefonuyla görüntüledi.

Pesan Çayın'da, bilimsel adı 'Lutra lutra' olan su samurunu cep telefonu kamerasıyla görüntüleyen Kılınç, Su samuru etrafına bakındıktan sonra gözlerden kaybolduğunu belirtti.

Su samuru, sansargiller familyasından, nehir ve göl kıyılarında yaşayan etçil bir memeli. Su kenarlarında kazdığı çukurlarda yaşar. Yuvası karada olmakla beraber girişi su altındandır. İçini kuru yaprak ve yosunlarla döşer. Ayrıca havalandırma deliği de bırakır.

1-20191212114825.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.