Nesli tükenmekte olan dağ keçisini öldürdüler

Nesli tükenmekte olan dağ keçisini öldürdüler

Dersim'de koruma altına alınan dağ keçisini öldüren saldırganlara engel olmak isteyen bir kişi hem darp edildi hem de cep telefonu gasp edildi.

Dersim'in Pülümür ilçesine bağlı Süleymanuşağı köyünde, avlanmaya çıkan iki kişi nesli tükenmekte olan dağ keçisini av tüfeğiyle öldürdü. Olaya tanık olan ve tepki gösteren bir köylü ise cep telefonuyla avcıları görüntüledi. Saldırganlar görüntülendiklerini fark edince köylüyü darp etti., cep telefonuna da el koyarak, kayıplara karıştı.

Öldürülen dağ keçisinin  6 yaşında olduğu tahmin ediliyor.

Darp edilen köylünün, yaşadıklarını yetkililere bildirmesi üzerine bölgeye güvenlik ekipleri sevk edildi. Jandarmanın yanı sıra Dersim Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Süleymanuşağı köyüne gelerek dar edilen köylüyle görüştü. Öldürülen dağ keçisine el konulurken, darp edilen köylünün ifadesi alındı.

Kendisine darp edilen kişiler hakkında şikayetçi olan köylünün, cep telefonunun gasp edildiğini anlatması üzerine bölgede yapılan aramada cep telefonu bulundu. Cep telefonunda yapılan incelemelerde, saldırganların ait bir fotoğrafı silmedikleri tespit edildi. Bunun üzerine kimlik tespiti çalışmaları başlatıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından nesli tükenme tehlikesi altında olan ve avlanması yasak olan dağ keçilerini avlayanlara 21 bin TL para cezası kesiliyor. Dersimliler için kutsal sayılan dağ keçisini öldürenlerin yakalanması talep eden köylülerin, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.