Nasır Diri'nin cenazesi İran'da toprağa verildi

Nasır Diri'nin cenazesi İran'da toprağa verildi

Ankara’da geçirdiği kalp krizi sonunu hayatını kaybeden Diri Aşiretinin Lideri Cihangir Diri’nin oğlu Nasır Diri son yoculuğuna uğurlandı 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yüksekova ve İran’da mensupları bulunan Diri Aşiretinin Lideri Merhum Cihangir Diri’nin 57 yaşındaki oğlu Nasır Diri önceki gün Ankara’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

Kaldırıldığı hastanede ilk otopsisi yapılan Nasır Diri’nin cenazesi bugün saat 8.30 uçağı ile Van’a, oradan da Karayolu ile Esendere Sınır kapısına getirildi.

Diri'nin cenazesine aralarında Hakari Eski Milletvekili Esat Canan ie Yüksekova'nın kanat önderleri ile Ertuşi Aşiret Lideri İskender Ertuş ile çok çok sayıda Yüksekovalı eşlik etti.

Buradaki işlemlerin ardından Nasır Diri’nin cenazesi İran’ın Urumiye kentine bağlı Sero Kasabasındaki aile mezarlığında son yoculuğuna uğurlandı.

Diri'nin buradaki cenaze törenine Yüksekova ve Urumiye kentinin kanaat önderleri ve binlerce kişi katıldı.

Cenaze dini vecibelerin ardından Sero l'daki aile mezarlığında toprağa verildi

Evli ve 4 çocuk babası olan 57 yaşındaki Nasır Diri uzun yıllardır Ankara’da yaşıyordu.

Diri’nin taziyesinin ise İran’ın Urumiye kent merkezindeki  Şahed Camisinde Ağabeyi Cengiz Diri ve yakınları tarafından kabul edilecek.

img-20191224-wa0006.jpg

img-20191224-wa0019.jpg

img-20191224-wa0022.jpg

img-20191224-wa0023.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum