Mustafa Sarıgül: Bugün DSP'den ayrılacağım, yeni yol Türkiye Demokrasi Hareketi'dir

Mustafa Sarıgül: Bugün DSP'den ayrılacağım, yeni yol Türkiye Demokrasi Hareketi'dir

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Soymaz'a konuşan eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül bugün Demokratik Sol Parti'den (DSP) istifa edeceğini ve liderliğini yaptığı Türkiye Değişim Hareketi'nin (TDH) partileşmesi için yola çıkacağını söyledi.

Mustafa Sarıgül, "Bu bir istifa değil, bir uğurlanma, barışa bir kanat çırpma. TDH şu an ülkemizin yüzde 70'inde, 44 şehirde çağrı yapıyor. İstifadan sonra Türkiye'de dolaşacağım. Nedir, ne değildir, göreceğim. Türkiye ne diyor, bakacağım" dedi.

Sarıgül, "Türkiye diyor ki; muhalefet yorgun, iktidarın heyecanı bitti. İktidar 20 yıldır ülkeyi yönetiyor. Ülkenin sıkıntıları var. Ama muhalefet yerinde sayıyor. Oylarını yükseltemiyor. O nedenle herkesi kucaklayacak yeni bir yapı ve enerjiye ihtiyaç var" diye konuştu.

TDH lideri, hiçbir ittifaka yakın olmadıklarını, hangi ittifakın ne zamöan yapılacağına partisinin yetkili kurullarının karar vereceğini söyledi.

'Biz çok farklı bir hareketiz'

Sarıgül, "Muharrem İnce ile temasınız var mı?" sorusuna ise "Biz çok farklı bir hareketiz. Türkiye'yi değiştirmeye, dönüştürmeye geliyoruz. Bütün yurttaşlarımızı kucaklayacağız. Dar bir hareket değiliz. Muhteşem bir çalışma yapacağız" yanıtını verdi ve ekledi:

"İktidar olamayınca yeni bir yol açmak lazım. Yeni bir yoıl bulmak lazım. Yeni yol, TDH'dir."

İsmail Saymaz; TDH'nin genel sekreterliğini eski CHP Milletvekili Hasan Aydın'ın üstlendiğini, en az 44 şehirde yönetimlerin belirlendiğini, İstanbul için mali müşavir Yusuf Polat'ın seçildiğini, Ankara'da genel merkez binasının tutulduğunu ve parti programıoyla tüzüğünün hazırlandığını yazdı.

Saymaz, TDH'nin sloganının da "Çare var" olacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.