Muş'ta HDP ile AK Parti'nin oy ve yeniden sayım mücadelesi devam ediyor

Muş'ta HDP ile AK Parti'nin oy ve yeniden sayım mücadelesi devam ediyor

Muş'ta HDP ile AK Parti arasında “hile”, geçersiz oy ve yeniden sayım mücadelesi devam ediyor.

31 Mart yerel seçimlerinin resmi olmayan sonuçları açıklanırken başta İstanbul olmak üzere bazı belediyelerde tartışmalar hala sürüyor.

Bunların birisi de Muş. HDP ve AK Parti arasında oyların oldukça yakın olduğu Muş merkez ve Malazgirt için büyük bir mücadele yaşanıyor. HDP “hile” yapıldığını iddia ederek yeniden sayım isterken AK Parti bunları reddediyor.

İlçe seçim kurulu HDP'nin başvuruları reddederken gözler Muş İl Seçim Kurulu'nun vereceği karara çevrildi.

Muş’ta oy farkı 538, geçersiz oy 2 bin 499

YSK verilerine göre Muş Belediyesi için yapılan seçimde AK Parti adayı Feyat Asya 15 bin 919 oy (yüzde 37.76) alırken HDP eş başkan adayı Sırrı Sakık 15 bin 381 (yüzde 33.59) oy aldı. Aradaki oy farkı 538. Geçersiz oy sayısı ise 2 bin 499.

Malazgirt’te oy farkı 3

Malazgirt ilçesinde ise AK Parti ile HDP adayı arasındaki oy farkı 3. AK Parti adayı Cengiz Altın 3 bin 641 oy alırken HDP adayı 3 bin 638 oy aldı. Burada 432 oy da geçersiz sayıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum