Muradiye’de “Çocuk ihmali ve cinsel istismar” semineri

Muradiye’de “Çocuk ihmali ve cinsel istismar” semineri

Son dönemlerde devam eden “çocuk ihmali ve cinsel istismara” karşı ve Ailelerin ve annelerin bilgilendirmesi için Muradiye Belediyesi kadın politikalar müdürlüğü tarafından belediye sağlık kliniğinde seminer verildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Van’ın Muradiye Belediyesi, ‘çocuk ihmali ve cinsel istismar’ konulu bir seminer verdi. 
Belediye Sağlık Kliniği’nde verilen seminere Muradiye Belediye Eşbaşkanı Safure Güneş, belediyenin kadın kurulu üyeleri, kadın meclis üyeleri ve Muradiyeli çok sayıda kadınlar katıldı.
 
Açılış konuşmasını yapan Muradiye Belediye Eşbaşkanı Safure Güneş, “bugün kadınlarla dayanışmak ve çocuklara cinsel istismar konusunda bilgilendirmek için toplandık. Belediyemiz kadın müdürlüğü tarafından çocuk istismarına karşı çalışmalar sürdürüyor. Belediye kadın kurulumuzun önceliği kadın çalışmalarıdır. Kadınları bilgilendirmek için çocuk ihmali ve cinsel istismar semineri veriyoruz” dedi.

Daha sonra sunum ve Seminer konuşmasını yapan Muradiye Belediyesi Kadın Politikalar Müdürü Berivan Kılıçaslan, “Amacımız çocuğun muhtemel tacizlere karşı koruna bilmesi için sağlıklı bir cinsel bilgi iyi dokunuş ve kötü dokunuşun farkında olması böyle bir durumda ailesi ile korkusuz paylaşmasını sağlamaktır. Bizde bilgilendirme amacıyla bugün kadınları topladık, kadınların sağlıklı bir bilgiye sahip olması için böyle bir seminer düzenledik” dedi.

Seminerin sonunda kadınlara ‘Çocuk İstismarı Eğitici Animasyon’ adlı kısa film izletildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.