Münbiç'te ABD Askerlerine  Saldırı

Münbiç'te ABD Askerlerine Saldırı

Suriye'nin Münbiç kentinde ABD askerlerini hedef alan saldırının kamera görüntüsü ortaya çıktı. DEAŞ'ın üstlendiği saldırıda 2'si ABD askeri olmak üzere 14 kişi yaşamını yitirdi.

Suriye'nin Münbiç kentinde ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin devriye attığı bölgenin yakınında patlama meydana geldi. Patlamada 2'si ABD askeri olmak üzere 14 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

SALDIRI ANI KAMERADA

Uluslararası ajansların son dakika bilgisi olarak geçtiği saldırı anının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

ASKERİ HELİKOPTER OLAY YERİNE İNİŞ YAPTI

Olayın ardından bir Amerikan helikopterinin olay yerine iniş yaptığı ve yaralıları tahliye ettiği belirtildi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre yaralananlar arasında ABD askerleri de bulunuyor.

GÖRGÜ TANIKLARI KONUŞTU

Sputnik'e konuşan görgü tanıkları, patlamanın koalisyon askerleri ile YPG mensuplarının bulunduğu bir kafenin yakınında gerçekleştiğini söyledi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise olayın bir intihar saldırısı olduğunu duyurdu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.