Mülteciler Avrupa'ya geçmek için sınırda

Mülteciler Avrupa'ya geçmek için sınırda

İdlib'de Türk askerlerinin hedef alındığı saldırı sonrası Türkiye'nin Suriyeli mültecilere kapıların açılacağı ve Avrupa'ya geçişlerinin engellenmeyeceği haberlerinden sonra Edirne'de bir grup göçmen Yunanistan'a gitmek için sınıra yürüdü.

DHA'nın haberine göre aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 göçmen, Avrupa'ya geçişlerinin engellenmeyeceği haberinin duyulması üzeirne gece yarısı Karaağaç Mahallesi'nden Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na doğru yürütü.

Aralarında Suriye, İran, Irak, Fas ve Pakistanlıların da bulunduğu göçmenler 'İdlib'deki saldırının ardından kendi aralarında haberleşerek Yunanistan'a geçmek için Edirne'ye geldiklerini' söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.