Mülkiye'ye girmeye çalışan akademisyenlere polis müdahalesi

Mülkiye'ye girmeye çalışan akademisyenlere polis müdahalesi

KHK ile üniversiteden uzaklaştırılan akademisyenler #HayırGitmiyoruz çağrısıyla Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi’nde bir araya gelmek istedi. Ancak, üniversitelerine girmek isteyen akademisyenlere polis müdahale etti.

Eğitim Sen Ankara Şubesi'nin öncülüğünde '#HayırGitmiyoruz' çağrısıyla 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden uzaklaştırılan öğretim görevlilerinin ihracını protesto etmek amacıyla aralarında Mülkiye'nin eski dekanı Yalçın Karatepe'nin de olduğu akademisyen ve hocalar Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kampüsü önünde buluştu.
Kampüsün içine girmek isteyen akademisyenlere polis TOMA'lı ve biber gazlı müdahalede bulundu.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde görevliyken KHK ile ihraç edilen Hakan Yüksel'in ve başka akademisyenlerin de olduğu 10'dan fazla kişi gözaltına alındı.

CHP'Lİ VEKİLLER KAMPÜSE GİRMEK İSTEDİ, ÖZEL GÜVENLİK ENGEL OLDU

CHP'li milletvekilleri de Cebeci Kampüsü'ndeki eyleme destek vermek için üniversiteye geldi; ancak üniversitenin özel güvenlik görevlileri, valilik kararını gerekçe göstererek, vekilleri kampüs kapısından içeri almadı.

CHP'li vekiller, bir süre üniversite rektörüne ve diğer yetkililere telefonla ulaşarak, kampüs içeresine girmeyi bekledi.

Daha sonra milletvekilleri, kapıda özel güvenlik görevlilerini zorlayarak, içeri girmeye çalıştı. Bu sırada CHP'lilerle polis arasında arbede yaşandı.

HOCALAR CÜBBELERİNİ YERE BIRAKTI

Polis saldırısı sonrası giriş kapısı kapatıldı.

Hocalar bunun üzerine cübbelerini okul kapısının önüne serdi.

Çevik kuvvet ekiplerinin, üniversite kampüsünde bekleyişi sürüyor.

1027152741.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.