Muhtarlardan elektrik faturalarına tepki

Muhtarlardan elektrik faturalarına tepki

Batman'da yüksek gelen elektrik faturalarına tepki gösteren muhtarlar, bazı hanelere yüzde 150 bazı hanelere ise yüzde 200 oranında artmış bir elektrik faturasının gittiğini belirtti.

Batman merkezde bulunan Atatürk Parkı'nda bir araya gelen mahalle muhtarları, yüksek gelen elektrik faturaları nedeniyle DEDAŞ'a tepki gösterdi. Mahalle sakinlerini temsilen bir araya geldiklerini belirten muhtarlar, "Yüksek elektrik faturaları çarpıyor" pankartı taşırken, elektrik kurumu yetkililerinin durumu fırsata çevirdiklerini ve yaptıkları zamlar ile yurttaşın cebindeki son kuruşa göz diktiklerini belirtti.

Bazı hanelere yüzde 150 bazı hanelere ise yüzde 200 oranında artmış bir elektrik faturasının gittiğini söyleyen muhtarlar, "Yaşanan bu durum halkımızın ciddi manada tepkisine neden olmuştur. Bazı elektrik faturaları, sanki konut kirası yada satın alınan bir evin aylık ödemesi  miktarlarında bizlerden tahsil edilmektedir. Zaten işlerin iyi gitmediği bu pandemi sürecinde esnaf perişan, orta gelirli sıkıntılı, yoksulun hali içler acısı ve memurun durumu ortada iken, gelen bu aşırı zamların halkımıza bu denli yansıtılması, birilerinin keyfiyeti, inisiyatifi ve cebinin doldurulmasına müsaade edilmeyecek boyuttadır. Bu nedenle halkımız ve Muhtarlar olarak bizler; gelen bu yüksek faturaları asla kabul etmiyor ve kendilerini kınıyoruz. Şayet bu korkunç zamlar geri çekilmediği ve faturaların bu şekilde gelmeye devamı halinde, gerekirse biz Muhtarlar olarak; hakkımızı Ankara merkezli aramak zorunda kalacağız. Umarız ve dileriz ki; Şirket Yetkilileri, bizlerin bu haklı isyanına kulak verip ‘üç maymunu’ oynamaz ve bizlerin bu taleplerine olumlu yanıt vereceklerdir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.