Muharrem İnce: 'Erdoğan eski defterleri açma, altında kalsın'

Muharrem İnce: 'Erdoğan eski defterleri açma, altında kalsın'

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce 24 Haziran öncesi Tunceli'de yurttaşlara seslendi. Muharrem İnce kendisine 'Utanmadan sıkılmadan televizyona davet ediyor.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı  Muharrem İnce 'nin konuşmasından satır başları şöyle;

-Anladım ki FETÖ'nün giremediği tek il Tunceli bunun nedenini daha iyi anladım.

'Hava durumu Erdoğan'dan çok izlenmiş'

-Türkiye özgür olacak Munzur özgür akacak.

-Ben CNN'e çıktım Erdoğan'da çıktı. Reytingleri kotrol ettik Erdoğan'ın 14 benim ki 44. Hava durumu bile Erdoğan'dan fazla izlenmiş.

-Reytingi sana ben katarım. Benim 4'te 1'im kadar izlenmişsin. Gel benimle canlı yayına çıkta havan olsun biraz.

-Elinindeki telefonlar 69 yılında NASA'nın bilgisayarlarından 10 kat daha güçlü. Geleceğe yönelik işler yapacağız dedim. Çocuklara dil eğitimini nasıl yapacağız. Resmi dil Türkçe'yi öğreteceğiz. Evinde konuştuğu dili öğreteceğiz. Üçünüsü Uluslarası bir dil öğreteceğiz.

'Zorunlu din dersi' açıklaması

-Diyor ki 'Soruyorum din eğitimini nasıl yapacaksın?' Şöyle yapacağız. Türkiye'de muhafazakar bir kesim var. Diyor ki ben fıkıh kelam derslerini de istiyorum başüstüne diyeceğiz. Seçmeli olarak vereceğiz. Başkası da diyor ki ben zorunlu din dersi istemiyorum. Hay hay sana da vermeyeceğiz.

-Ben hemşeriniz Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıktım yenildin.. Birdaha çıktım yine yenildim. Bugün cumhurbaşkanı adayıyım bizim bu hukukumuzu Erdoğan anlayamaz.

-Bütün adayları ziyaret ettim. Erdoğan'ı ziyaret ederken dedi ki' Kemal bey seni harcadı' dedi. Valla Kemal bey beni değil seni harcadı dedim. Ben cumhurbaşkanı olacağım dedim.

-Türkiye'nin hali içler acısı. At izi it izine karıştı.

-Onların yanında devletin bizim yanımızda milletin gücü var.

'16 sene sonra aklı başına geliyor'

-3 bin 600' vereceğim diyorum 16 sene sonra aklı başına geliyor. 48 saat içinde OHAL'i kaldıracağım diyorum aynısını diyor.

-İnsanları ayrıştırma diyorum. Bana 4. köprüyü nereye kuracaksın diyor. Bak Erdoğan. Ben Edirne'den Tunceli'ye gönül köprüsü kurdum.

-İnce hastalık korkusu menüyü bile değiştirdi. Kek diyordu şimdi başka şeyler de ekledi.

'Elitist yapmaya çalışıyor beni'

-Bana diyorki 'bay Muharrem'. Elitist yapmaya çalışıyor beni. Ben köy çocuğuyum, Saraylı olan sensin.

-'Senin mitingte biri bayıldı doktor çağırdın Erdoğan başına su dökün dedi' diye biri anlattı. 'kime oy vereceğimi artık biliyorum' dedi.

-Erdoğan'ın benim karşıma çıkmasını ister misiniz? Program reyting rekoru kırar mı? Gel Tuncelileri kırma.

-Üniversite öğrencileri sizi FETÖ benzeri yapılara teslim etmeyeceğiz. 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. cumhurbaşkanı alehide tweet atamayan bir gençlikten hayır gelmez bu memlekete. Bankaları yeniden yapılandıracağız. 

-En düşük en yüksek emekli maaşı arasında 8,9 kat fark var. 2 kat düzeyince indireceğiz bu farkı. 

-Benim cumhurbaşkanlığımda devlet kemer sıkacak. 40 milyar dolar Suriyelilere buldun. 2 Milyon dolar Saray'ına buldun.

-Marmaris'e 300 odalı yazlık Saray yaptırıyor. Orayı engelli çocuklara tahsis edeceğim.

-Bir Fizik öğretmeni olarak söylüyorum. Kimsesiz çocuklar var yurtlarda. 18 yaşına kadar yurtlarda barınıyor. 18'i doldurduğu gün devlet bunları kapının önüne koyuyor. O yurtlarda yetişmiş çocukları devlet kadrosuna alacağım. Başı açık kapalı demeden 3,5 bin çocuk avrdır. 81 milyon Türkiye bu çocuklarına bakamıyorsa yazıklar olsun o devlete.

-Binali Yıldırım. Ne dedi 'Tunceli 'tamam' dedi' diyor. Allahtan onun neşesi var seçimde.
Başbakanlık bitiyor. Bir insan kendi kendini bitirmek için miting yapar mı?

'Dersim seninle gurur duyuyor'

Tunceli'de Muharrem İnce 'yi dinlemek için toplanan yurttaşlar sık sık 'Dersim seninle gurur duyuyor' sloganları atttı.

Muharrem İnce Elazığ'da

İnce'nin Elazığ'da yaptığı konuşmadan öne çıkan kısımlar şu şekilde:

Az önce faizler yine yükseldi, dolar yine gidiyor. Türkiye'nin büyük sorunlarının çözümü için taze kana ihtiyacı var. Neyle kavga ediyorsa o yükseliyor. Dolarla, avroyla kavga etti o yükseldi. İnce'yle kavga etti. İnce yükseliyor. Benim anlayışımda bir bardak çaya para bulamazken 4500 liraya beyaz çay içmek yok.

Marmaris'te 300 odalı bir yazlık saray yaptırıyor. Allahın izniyle cumhurbaşkanı olduğumda engelli çocuklara vereceğim. 

"Sen fabrika yapabilir misin?"

Anasız babasız büyüyen çocuklarımız var. Bu çocuklarımız 18 yaşına kadar devlet gözetiminde. Sizin huzurunuzda söz veriyorum. cumhurbaşkanı seçildiğimde kimsesiz çocukların hepsini devlet güvencesine alacağım. İşçi olan işçi, memur olan memur olacak. 81 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti kimsesiz çocuklara bakamıyorsa yazıklar olsun. Son günlerde şunu demeye başladı. O bana bay Muharrem diyor ben ona bay bay Recep diyorum. Köprü, tünel yapabilir misin diyor. Sen fabrika yapabilir misin?

Tekeli sattın, büyük ustalık dönemim diyorsun. Senin bu sefer emeklilik dönemin. Milleti böldün, parçaladın. 'Senden benden' dedin. Bizim zihniyetimizde bu yok. Bi' var biz.

96. miting

Her türlü terörle mücadele edeceğiz. Atıl kalan sanayimizi devreye sokacağız. Onun dediği gibi her mahalleye kıraathane açarak olmaz bu işler. Benim sloganım Hak, hukuk, adalet. Erdoğan'ınki: Çay, kek, oralet.  Çayla kek varmış bedava. E gündüz çayı keki yedin akşam yemeği ne olacak? Menüyü zenginleştirdi. Önce çay ve kek vardı. Çorba da ekledi. Acaba yoruldu da bana açıktan iktidarı veremeyip böyle mi veriyor diye düşünüyorum. Türkiye'yi bir ucundan bir ucuna geziyorum. 42. günde 96.mitingim Erdoğan herhalde 45 civarında yaptı.

"Her şeyi biliyor ama diploması yok"

Size bir şey anlatayım. Biri bana oy vereceğini söyledi ve nedenini şöyle anlattı; senin mitinginde birisi bayıldı, Erdoğan'ın mitinginde de bayıldı. Erdoğan kafasına su dökün dedi. Sen doktor arkadaşlar ilgilenin dedin diyor. Her şeyi biliyor ama diploması yok ortada.

"YSK'nın önüne gideceğim"

24'üne kadar herkes üç kişiyi ikna edecek. Amcaoğlu,teyze, dayıoğlu. Akşam sandık açılırken de orada olacağız. Daha sonra seçim kurulunun önüne gideceğiz. Daha sonra benim işim başlıyor. Oyumu kullandıktan sonra Ankara'ya gideceğim. YSK'nın önüne. Emin olun bu iş tamam. Ben bu değişim rüzgarını görüyorum. 

"İstersen gel bir de Sevim Tanürek cinayetini araştıralım"

Her gün bir şeyler söylüyor. Tam 20 sene öncesine gitmişler. Dershanelerde iki türlü öğretmen çalışır. Emekliler için prim ödenir ama hiçbir faydası yoktur onun. Emekliler o paranın kendisine verilmesini isterler. Erdoğan eski defterleri açma bak açarım altında kalırsın. Dershanede 20 sene önce ceza kesilmiş. E ne olmuş? Sonra ödenmiş. İstersen gel bir de Sevim Tanürek cinayetini araştıralım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.