Muhalefet dörtlü ittifakı ilan etti

Muhalefet dörtlü ittifakı ilan etti

Muhalefetin ittifak protokolü Yüksek Seçim Kurulu’na verildi.

Muhalefetin ittifak protokolü Yüksek Seçim Kurulu’na verildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin üçlü ittifak kurduğunu açıkladı. Demokrat Parti ise adaylarını İYİ Parti listesinden gösterecek.

Buna göre 3'lü ittifakın içerisinde bulunmayan Demokrat Parti, İYİ Parti'ye destek verecek. İttifakın da adı beklenildiği gibi 'Millet İttifakı' oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin üçlü ittifak kurduğunu açıkladı. Tezcan, Demokrat Parti’nin de adaylarını İYİ Parti listesinden göstererek ittifaka destek verdiğini söyledi.

Tezcan YSK’de yaptığı açıklamada, “Bu partiler seçim işbirliği yapma konusunda ortak karar almışlardır. Demokrasinin önündeki engelleri kaldırmak için seçim işbirliği kararı almışlardır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum