Müftülük toplantısında silahlar konuştu: 5 ölü

Müftülük toplantısında silahlar konuştu: 5 ölü

Erzincan'da, müftülük çalışanı Fatih Aslan, izin konusunda daha önce tartıştığı İlçe Müftü Vekili Ersin Kan'ı öldürdü. Aslan, toplantı halinde olan personele ateş açtıktan sonra intihar etti. Olayda Aslan'la birlikte 5 kişi hayatını kaybetti.

Erzincan’ın Tercan ilçesinde, müftülük çalışanı Fatih Aslan, izin konusunda daha önce tartıştığı İlçe Müftü Vekili Ersin Kan’ı vurduktan sonra, toplantı halinde olan personele ateş açtı. Ersin Kan ile veri hazırlama memuru Rasim Kılıç olay yerinde, imamlar Harun Yakup Günday ve Muhammed Küçükyıldız kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. Silahla başına ateş eden Fatih Aslan da hastanede kurtarılamadı. Yaralanan 2 imamın hastanedeki tedavisi ise sürüyor.

Tercan Müftülüğü çalışanı Fatih Aslan, iddiaya göre bir süre önce İlçe Müftü Vekili Ersin Kan’dan yıllık izin istedi. İzin talebi reddedilen Aslan, bugün tabancayla müftülük binasına geldi. İlk olarak Müftü Vekili Kan’ı Aslan, ardından yan tarafta toplantı halinde olan personele ateş açtı. Veri hazırlama memuru Rasim Kılıç olay yerinde yaşamını yitirirken, 4 kişi de yaralandı.

Saldırgan Fatih Aslan, ardından tabancasını başına ateşleyerek, intihar girişiminde bulundu.

Kaymakamlıktan yükselen silah sesleri üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Saldırganla birlikte 5 yaralı, ambulanslarla Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık durumları ağır olan yaralılardan imamlar Harun Yakup Günday ve Muhammed Küçükyıldız, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Doktorlar, kendini vuran Fatih Aslan’ın da kurtarılamadığını açıkladı. Aynı hastaneye kaldırılan yaralı imamlar Sait Günday ve Murat Kılıç’ın tedavileri ise sürüyor.

Bölgede bulunan ve olay yerine giden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, “Camiler için yardım kampanyaları yapıyoruz. O kampanyaya katılan arkadaşlarımızın toplanan paraları müftülüğe teslimi esnasında müftülüğümüzdeki toplantıda yaşanan bir hadise. Size sağlıklı bir bilgi veremeyeceğim ama tanıyan arkadaşlarımız psikolojik sıkıntıları, problemleri olduğunu söylüyorlar. Zaten imamlığı da bu yüzden bırakıp hizmetli kadrosuna geçmiş” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.