Müdür Kaya'dan Başhekime 'Erişebilirlik' belgesi

Müdür Kaya'dan Başhekime 'Erişebilirlik' belgesi

Hakkari Devlet Hastanesine "Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme" yönetmeliği kapsamında Erişilebilirlik belgesi verildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Tüm kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlar tarafından yapılacak Erişilebilirlik  çalışmalarının planlı ve standartlara uygun bir şekilde yürütülebilmesi için, uygulamalara hız verilmesi, bu alanda fiziksel, dijital ve zihinsel dönüşümü sağlanması ve Erişilebilirlik   kültürünün oluşturulması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020 yılı Erişilebilirlik yılı ilan edilmişti. 

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık’ın talimatı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Hakkari İl Müdürlüğü tarafından Hakkari Devlet Hastanesine Erişilebilirlik belgesi verildi.

Programına Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Sema Gaölbaşı, Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr Hüseyin Kara, Hakkari Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşle Müdürü Necdet Demir,Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Mustafa Yoldaş ve hastane yönetimi katıldı.

Hakkari Devlet Hastanesinden yapılan törende konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Salih Kaya pandemi sürecinde çalışmalarından dolayı başta  İl Sağlık Müdürü ve Devlet Hastanesi başhekim olmak üzere tüm sağlık çalışanlarını tebrik etti.

Bu uzun süreçte tüm sağlık personelinin Hakkari'deki vatandaşların sağlıkları ile çok yakından ilgilendiğini belirten Kaya, ''Bu erişilebilirlik belgesi 2020 yılı Sayın Cumhurbaşkanımızın erişilebilirlik yılın ilan etmesi ile birlikte daha önce hastanemize tanzip etmiştik. Ancak bu vesile ile 2 Aralık Dünya Engeliler Günü anısına takdim etmeyi istedik.Sayın Valimiz bu belgeyi bizim takdim etmemizi uygun gördü.Bu belge hastanemize ve hastane çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.Türkiye genelinde bu  erişilebilirlik belgesi çok az sayıda kurumlarımızda var.Hakkari Devlet Hastanesine bu belgeyi verdiğimiz için kendimizi mutlu hissediyoruz. Tekrardan bütün sağlık çalışanlarını tebrik ediyoruz.''dedi.

Programda konuşan Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr Hüseyin Kara ise tüm ülke olarak pandemi ile uğraştığı bu süreçte ve Dünya Engelliler Gününden böyle bir belgeyi almaları kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu söyledi.

Ardından Müdür Kaya Başhekim Kara'ya 'Erişebilirlik' belgesi verdi. 

3-20201203165513.jpg

1-20201203165413.jpg2-20201203165413.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum