Müdür Gür, telekonferansla toplantı yaptı

Müdür Gür, telekonferansla toplantı yaptı

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri yöneticileri ve tüm okul müdürleri ile tele konferans aracılığıyla toplantı gerçekleştirdi. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Merkez ve ilçelerdeki tüm yöneticilerin ve merkez okul müdürlerinin katıldığı telekonferans toplantısında İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un  81 il milli eğitim müdürü ile gerçekleştirdiği telekonferans toplantısında verdiği talimatları iletti.

Uzaktan eğitim konusunda bilgiler paylaşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Hakkari Valisi İdris Akbıyık'ın başlattı “Bir Kitap Bir İnsan” “HEGİP” projelerine devam etmekteyiz. “Evde Kal Birlikteyiz” projemiz ile uzaktan eğitim sürecinin devam ettiğini kaydetti.

Gür,” Günümüz teknolojisi artık uzaktan eğitimi hayatımızın bir parçası haline getirmiştir. Projemiz ile öğrencilerin evde çözdüğü soru sayısından okuduğu kitap sayısına kadar gün içinde yaptığı etkinlik sayısından katıldığı bilimsel faaliyet, online müze gezilerine kadar takip etmekteyiz .Sınıf öğretmenlerimiz bir hafta içerisinde tüm öğrencilerimizin faaliyetlerini planlamakta, takip etmektedirler.  Koordineli bir şekilde idareciler öğretmenlerle, öğretmenler de tüm öğrencileri ile telefon, internet, EBA, ve telekonferanslar aracılığı ile eğitim öğretim süreçlerini yürütmektedirler. Öğrencilerimizin bu süreçte dışarıya çıkmamalarını istiyoruz. Evde bulundukları sürece biz 7-24 yanlarında olacağız. İlimiz nüfusunun 4 te 1’ini biz oluşturmaktayız. Dolayısı ile biz büyük bir caimayız. Toplumsal önlemler ve eğitsel süreçleri ne kadar dikkatli yürütürsek ilimiz o kadar başarılı olacaktır. Gerek akademik anlamda gerek psikososyal anlamda tüm öğrencilerimizin yardımcısı olacağız" dedi.

Bakanlığımız Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Salgın Hastalık Dönemlerinde Psikolojik Sağlamlığımızı Korumak- Aileler İçin Çocuklara Yardım Rehberi” ve “Yetişkinler İçin Bilgilendirme rehberleri doğrultusunda çalıştıklarını ifade eden Gür şunları söyledi: "Ayrıca salgınla ilgili tüm yöneticilere zorunlu sebepler dışında dışarı çıkmamalarını müdürlük olarak alınan önlemlere üst düzeyde riayet etmeleri gerektiğini tüm çocuklara ve aile bireylerine ulaşarak sosyal izolasyonu sağlamalarını istiyoruz"

44f65921-c756-44fe-8b5b-b5d31b28b858.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.