Mucit abla Hakkari'de 2 bin 700 çocuğa bilimi sevdirdi

Mucit abla Hakkari'de 2 bin 700 çocuğa bilimi sevdirdi

'Mücit Abla' lakaplı Elçin Yalçıneli, 3 gün boyunca yaptığı 'Küçük Mucitler gösterisi' ile çeşitli okullarda giden 2 bin 700 çocukla bir araya gelip bilimi sevdirdi.

Hakkari Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünün daveti üzerine kente gelen 'Mücit Abla' lakaplı Elçin Yalçıneli, 3 gün boyunca yaptığı 'Küçük Mucitler gösterisi' ile çeşitli okullarda giden 2 bin 700 çocukla bir araya gelip bilimi sevdirdi.

Çocuklara bilimi sevdirmek amacıyla "Küçük Mucitler Gösterisi" yapan Elçin Yalçıneli, 8 yılda 74 il, 450 ilçe ve 100'den fazla köyde 1 milyon çocukla bir araya geldi. Davet üzerine Hakkari'ye de gelen Elçin Yalçıneli, Atatürk Kültür Merkezinde 3 gün boyunca 2 bin 700 öğrenciyle bir araya geldi. İpten kedi, köpek, tavuk, inek, at, eşek sesleri çıkartan Mucit ablanın çeşitli malzemelerle yaptığı gösteriler öğrencileri şaşırttı. Şaşkın bakışlar arasında Yalçıneli'ni gösterilerini izleyen öğrencilerden bazıları da sahneye çıkarak, aynı gösterileri denedi.

Konu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Elçin Yalçıneli, "Hakkari'de ilkokul 3-4 ve 5. sınıflarla çalışma yaptık. Yaklaşık 2 bin 700 çocuk bu bilim çalışmamıza katıldı. Bizim amacımız, çocuklar laboratuvar olmadan çok kolay bulunabilen, çöpe atılan atık malzemelerle deneyler yapsın istiyoruz."dedi.

Kaynak:Behcet Dalmaz DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.