MSB: ABD ile kara devriyesi başladı

MSB: ABD ile kara devriyesi başladı

Türkiye ve ABD arasında varılan ‘güvenli bölge’ mutabakatı doğrultusunda Kuzey Doğu Suriye’de ilk ortak kara devriyesi başladı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Suriye'nin kuzeyinde, Fırat’ın doğusunda Güvenli Bölge tesisi faaliyetleri kapsamında; TSK ve ABD personeli, kara araçları ve İHA'ların iştirakiyle ilk müşterek kara devriyesine Akçakale güneyinde, Suriye tarafında başladı.

Kuzey Doğu Suriye’de ‘güvenli bölge’ oluşturma konusunda Türkiye ve ABD arasında bir süre önce varılan mutabakatın ilk adımı atıldı. TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı unsurlar, Fırat'ın doğusunda ilk müşterek kara devriyesine başladı.
 
ABD askerleri ile birlikte ortak kara devriyesine katılacak Türk askerlerini taşıyan konvoy, Urfa’nın Akçakale ilçesinden sınır hattına hareket etti.
 
Konvoyda zırhlı araçların yanı sıra sinyal kesici, zırhlı araç çekicisi ve ambulans da yer aldı.
 
Akçakale ilçesinin hemen karşısında bulunan Grêsipî kentine bağlı Asa köyünde hakim bir tepede bekleyen ABD askerleri, Türk askerleri ile buluşabilmek için sınırın sıfır noktasına geldi.
 
Türk zırhlı araçlarının ABD bayraklı 7 zırhlı araçla buluşmasının ardından yaklaşık 4 saat sürmesi beklenen müşterek kara devriyesi başladı.
 
Devriyeyi yerli ve yabancı yaklaşık 75 basın mensubu takip ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.