Moody’s’ten 14 Türk bankasına eksi not

Moody’s’ten 14 Türk bankasına eksi not

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s; Akbank, Alternatifbank, HSBC, ING Bank, Finansbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıflar Bankası, TEB, Garanti, Yapı Kredi, İş Bankası, TSKB ve GRI Export Credit Bank of Turkey’in kredi not görünümlerini negatife çekti

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, 17 Türk bankasına yönelik değerlendirmede bulundu.

Moody’s; Akbank, Alternatifbank, HSBC, ING Bank, Finansbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıflar Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi, İş Bankası, TSKB ve GRI Export Credit Bank of Turkey’in kredi notunu korudu ancak not görünümlerini negatife çekti. Kuruluş ayrıca Şekerbank’ın kredi notunu negatif görünüm ile bir kademe düşürürken, Burgan Bank’ın notunu durağanda, Denizbank’ın notunu da negatifte sabit tuttu.

‘Ciddi kötüleşti’

Kuruluş, bankacılık sektörüne ilişkin not değişikliklerinin Türkiye’nin kredi notu görünümündeki bozulmanın bir yansıması olduğunu belirtti. Moody’s geçen hafta cuma gecesi Türkiye’nin notunu durağandan negatife indirmişti. Ekonomik görünümün eylülden bu yana ‘ciddi kötüleştiğini’ belirten kuruluş bu gelişmelerin bankaların varlık kalitesini negatif etkileyeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.