Moderna: Üçüncü doz Covid-19 'takviye' aşımız sonbaharda hazır

Moderna: Üçüncü doz Covid-19 'takviye' aşımız sonbaharda hazır

ABD'li ilaç firması Moderna'nın CEO'su Stephane Bancel, iki doz Covid-19 aşısı yaptıran Amerikalıların üçüncü doz takviye aşılarının sonbaharda hazır olacağını söyledi.

Araştırmalar, Moderna'nın aşısının ikinci dozdan altı ay sonra koronavirüse karşı yüzde 90'dan fazla etkili olduğunu gösteriyor.

Ancak virüse karşı bağışıklığın ne kadar sürdüğü belirsiz.

Aynı durum BionTech-Pfizer'ın iki dozluk Covid-19 aşısı için de geçerli.

Pfizer CEO'su Albert Bourla geçen perşembe günü CVS Health tarafından düzenlenen etkinlikte sanal ortamda yaptığı açıklamada, "Muhtemelen 6 ile 12 ay arasında üçüncü bir doza ihtiyaç olacak. Ardından da yıllık yeniden aşılamaya (ihtiyaç) olacak." ifadelerini kullanmıştı.

Moderna: Geliştirdiğimiz aşı farklı Covid türlerinde etkili ancak yeni çalışmaya başlıyoruz

Araştırma| Moderna'nın Covid-19 aşısı, Pfizer-BioNTech'den daha çok yan etkiye yol açıyor

Virüse karşı üçüncü bir takviye aşısı henüz gerekli olmasa da sağlık uzmanları, Brezilya, Güney Afrika ve İngiltere'den yayılmaya başlayan Covid-19 varyantlarına karşı ek bağışıklık sağlayabileceğini belirtiyor.

İlaç üreticileri, üçüncü bir takviye aşısı geliştirirken, hali hazırda iki doz Moderna veya BionTech-Pfizer aşısı alanların, Covid-19'a karşı iyi korunduklarından emin olabileceklerini dile getiriyor.


Bu arada ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yapılan bir araştırma, Moderna'nın Covid-19 aşısının yan etkilerinin, BioNTech-Pfizer'ın geliştirdiği aşıdan daha fazla olduğunu ortaya koymuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.