Vali Akbyık, üs bölgelerindeki askerleri ziyaret etti

Vali Akbyık, üs bölgelerindeki askerleri ziyaret etti

​ İran ve Irak sınırında bulunan Alan Karakolu ve Aktütün Taburu ile Balkayalar ve Gedik Tepe üs bölgelerindeki Güvenlik güçleri yer yer 5 metreyi bulan karda nöbet tutuyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Vali İdris Akbıyık, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, güvenlik güçlerini ziyaret etti.

Zaman zaman hava sıcaklığının sıfırın altında -30 dereceye kadar düştüğü üs bölgelerinde kar altındaki mevzilerde nöbet tutan askerler ve güvenlik korucularıyla sohbet eden Vali Akbıyık, daha sonra komutanlardan bölgeyle ilgili bilgi aldı.

Kar kalınlığının yer yer 4-5 metreyi bulduğu Balkayalar ve 2 bin 640 rakımlı Gedik Tepe üs bölgelerinde görev yapan asker ve korucuları, 24 saat nöbet tutarak sınırdaki en ufak hareketliliği takip ediyor.

Burada açıklamada bulunan Vali İdris Akbıyk, "Şu anda Irak sınırındaki Balkayalar üs bölgesindeyiz. Burada yaklaşık 3 metre kar var. Yine metrelerce karın olduğu İran sınırındaki Alan Karakolumuzu, Aktütün Taburumuzu ve İran-Irak sınırının kesiştiği noktada bulunan ve yaklaşık 4-5 metre karın bulunduğu Gedik üs bölgemizi ziyaret ettik. Görev başındaki bütün askerlerimizin ve güvenlik korucularımızın moral ve motivasyonu üst seviyede. Vatan ve bayrak için hepsi bu zor şartları en güzel gül bahçesine çevirmiş ve nöbet tutuyorlar. Sınırlarımız emin ellerde. Ben kahramanlarımıza teşekkür ediyorum. Hepsine görevlerinde başarı ve kolaylıklar diliyorum." şeklinde konuştu.

2-868.jpg5-387.jpg3-679.jpgimg_7857.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.