Üç diş macunundan ikisi zararlı

Üç diş macunundan ikisi zararlı

Fransa'da yapılan bir araştırmaya göre, 59'u çocuk diş macunu olmak üzere toplam 408 diş macunundan 271'inin zararlı titanyum dioksit içerdiği tespit edildi.

Fransa’da yapılan bir araştırmaya göre diş macunlarının üçte ikisi sağlığa zararlı titanyum dioksit içeriyor. Kansere yol açabilecek bu kimyasal maddenin ambalajlarda yer almaması bazı sivil toplum örgütlerinin tepkisine neden oldu.

Euronews'te yer alan habere göre konu ile ilgili araştırma talep eden sivil toplum örgütlerinden Doğa için Bir Şeyler Yap, söz konusu maddenin diş macunları ve ilaçlarda kullanılmaması için mücadele ediyor.

59’u çocuk diş macunu olmak üzere toplam 408 diş macunu üzerinde araştırma yürüten örgüt 271’nin titanyum dioksit içerdiğini tespit etti.

Çevre ve tüketici hakları savunucuları titanyum dioksidin nanopartiküller içermesi nedeniyle insan vücuduna kolayca nüfuz ettiği konusunda vatandaşları uyarıyor.

TİTANYUM DİOKSİT NEDİR?

Avrupa´da E171 olarak da kodlanan titanyum dioksit, renklendirici olarak genellikle şekerlemelerde, sakızlarda ve fırıncılık ürünlerinde kullanılan; beyaz, opak veya bulutsu bir görüntü sağlayan bir gıda katkı maddesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.