Türkiye'de son 3 yılda 932 kadın cinayete kurban gitti

Türkiye'de son 3 yılda 932 kadın cinayete kurban gitti

Türkiye’de son 3 yıl içerisinde en yaşlısı 88, en genci ise bir bebek olmak üzere 932 kadın cinayete kurban gitti.

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak koordinesinde, Doç.Dr. Coşkun Taştan ve Araştırma Görevlisi Aslıhan Küçüker Yıldız tarafından hazırlanan ve 46 sayfadan oluşan raporda, istatistiki bilgiler yer aldı.

'Dünya ve Türkiye’de Kadın Cinayetleri 2016-2017-2018 Verileri ve Analizler' adlı rapora göre, Türkiye’de son 3 yılda 932 kadın öldürüldü. En çok cinayet İstanbul, Ankara ve İzmir’de işlenirken, faillerin ve maktullerin yüzde 46’sının ilkokul mezunu olduğu belirlendi.

Kadın cinayetlerinin 72,8’i konut ve metruk binalarda, yüzde 15’i ise sokak ortasında işlendi.

Kadın cinayetlerinin yarısından fazlası ateşli silahlarla işlendi. Bu silahların yüzde 83’ünün ruhsatsız olduğu belirlendi. Bu rakamı yüzde 31,9 ile kesici ve delici aletler takip etti.

Her yaşta kadın hedef oldu

Cinayete kurban giden kadınların yaş ortalamaları ise her yaşta kadının hedef alındığını ortaya koydu.

Rapordaki verilere göre, cinayete kurban giden her dört kadından biri 26-35 yaş aralığındayken, son 3 yıldaki cinayetlerde en yaşlı kurban 88, en genci ise henüz bir yaşına bile basmamış bir bebek oldu.

En çok cinayet cuma günü işlendi

Rapora göre, kadın cinayetleri en çok cuma günleri işlendi. Perşembe ve pazartesi takip eden günler olurken, eylül ve aralık ise kadın cinayetlerinin en yoğun işlendiği aylar olarak raporda öne çıktı.

Her gün 137 kadın öldürülüyor: Cinayet yeri kendi evleri
Kadınlar hangi bahanelerle öldürülüyor? Katiller için nasıl ceza indirimi uygulanıyor ?

Fransa'da 109 kadın aile içi şiddet sonucu yaşamını yitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.