Trump'tan hükümeti açmak için yeni öneri

Trump'tan hükümeti açmak için yeni öneri

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, 29 gündür kısmen kapalı olan hükümeti açmak için göçmenlerle ilgili yeni bir öneri getirdi.

ABD tarihinin en uzun süreli hükümet kapanması durumuna sebep olan Meksika sınırına duvar örme projesinin 5.7 milyar dolarlık bütçesinden vaz geçmeyen Trump, yasa dışı yollardan ülkeye giren genç göçmenlere verilen çalışma izni ile ilgili yasanın üç yıl daha devam edeceği sözünü verdi.

"Hayalciler" olarak adlandırılan ABD'ye aileleri ile birlikte yasa dışı yollardan giriş yapan göçmenler kendilerine çalışma izni veren fakat vatandaşlık vermeyen bir programla sınır dışı edilmekten korunuyor.

Trump'ın Beyaz Saray'dan yaptığı teklif Demokratların Meclis Sözcüsü Nancy Pelosi tarafından henüz açıklanmadan reddedildi.

Pelos, Trump'ın teklifi ile ilgili gelen ilk haberlere bakarak "daha önce kabul edilmeyen girişimlerin bir derlemesi" yorumunu yaptı. Pelosi, Trump'ın yeni teklifinin "iyi niyet" göstermediğini söyleyip "kabul edilemez" dedi.

Trump ise konuşmasında, "Bugün tıkanmayı kırıp, Kongre'ye hükümetin kapalılığını sonlandıracak ve güney sınırındaki sorunu çözecek ileriye yönelik bir adım sunmak için geldim." dedi.

ABD hükümetinin kapalı olması 800 bin federal memuru etkiledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.