Trump ve Erdoğan bir kez daha telefonla görüştü

Trump ve Erdoğan bir kez daha telefonla görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Trump görüşmesine ilişkin Beyaz Saray'dan yazılı açıklama yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başkan Donald Trump Pazar günü bir telefon görüşmesi yaptılar. Beyaz Saray’dan görüşmeye ilişkin olarak yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada iki liderin, Suriye başta olmak üzere ikili meselelere dair konuları görüştükleri belirtildi.

Beyaz Saray açıklamasında,” Başkan Trump bugün, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir dizi önemli ikili meseyi görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’nin Menbiç bölgesinde bu hafta Amerikalıların trajik biçimde hayatlarını kaybetmelerinden ötürü taziyelerini sundu. Başkan Trump da Suriye’de geride kalan terörist unsurları temizlemenin öneminin altını çizdi. İki lider, güvenlik konusundaki endişelerimizi giderme amaçlı olarak Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik müzakere edilen çözümü sürdürme konusunda hemfikir oldular. Liderler ayrıca Amerika’yla Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin arttırılmasına dair ortak çıkarlar konusunda da müzakerede bulundular “ denildi.

Konuya ilişkin olarak Türkiye’de medyaya yansıyan ve Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırılan haberlerde de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Menbiç’te Amerikalıların hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak “provokasyon” değerlendirmesini yaptığı ifadesi yer aldı.

Amerika Başkanı Donald Trump geçen yılın son günlerinde Amerika askerlerinin süratle Suriye’den çekileceğini söylemiş ancak şu ana kadar açıklanan net bir çekilme takvimi olmadı. Amerika’nın bölgede IŞİD’e karşı işbirliği yaptığı ve Türkiye’nin PKK terör örgütünün uzantısı olarak tanıdığı YPG/PYG güçleri de Trump’ın bu kararından rahatsızlıklarını dile getirmişti. Başkan Trump geçen hafta da Türkiye’nin, Amerika’nın çekilmesinin ardından Kürt gruplara saldırması halinde Amerika’nın ekonomik olarak Türkiye’yi yıkıcı uygulamalara maruz bırakacağı ifadelerini kullanmıştı. Trump'ın Twitter'dan yayınladığı bu mesaj sonrasında da iki lider yine bir telefon görüşmesi yapmışlardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.