Teşekkürler Sayın valim

Değerli okuyucularım geçen hafta iş yoğunluğum yüzünden köşe yazımı yazma fırsatı bulamadım. Bu sebeple beğenerek takip ettiğiniz ve her hafta büyük merak içinde beklediğiniz yazımı sizlerle buluşturamadığım için üzgün olduğumu belirtir siz değerli okuyucularımdan özür diliyorum.

Değerli okuyucularımız hemen hemen tüm yazılarımızda sizlere ilimizde spor camiamızın yaşamış olduğu sıkıntıları olduklarını çok  severek yapmış oldukları işlerini yaparken büyük çileler içinde olduklarını hep dile getirmeye çalıştım, onların bu köşede sesi olmaya gayret ettim. Bu sorun ve sıkıntılarını dile getirirken kulüplerimizin feryat figan olan sorunlarını devletimizin ilgili makamlarına ilimizin yöneticilerine iş adamlarına ve ileri gelenlerine ulaştırmaya çaba sarf ettim. Bugün bunu bir nebzede olsa başarmanın sevincini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Geçtiğimiz Cuma günü öğleye yakın bir vakitte valilik özel kalemden aldığım telefon ile ilimize yeni atanan sayın valimiz İdris AKBIYIK daha önceden yapmış olduğum randevu talebini kabul ederek saat 14:30 da bizleri makamında kabul edeceği söylendi. Bu telefon beni çok sevindirmişti. Bu bir fırsattı futbol kulüplerimizin sorun ve sıkıntılarını detaylı bir şekilde sayın valimize anlatmak için.  Bende bu randevuya tek başıma gitmek yerine ilimizin futbol duayenlerinden birkaç emektar kişi ile gitmek daha doğru olduğuna inanarak yanıma yıllarını Hakkâri futboluna adamış uzun yıllar TFF Futbol İl Temsilciliği yapmış olan emektar cefakar Başkan Adnan AYKUT, yine ömrünü bu yolda harcayan diğer bir kulüp başkanımız Ömer TEMEL, Gençliğe bir ömür adama yolunda çalışmalarını aksatmadan devam ettiren Gençlik Merkezi Müdür Fahri GÜLDAL ve Sümbül sporun Hakkari futboluna kazandırdığı örnek şahsiyetlerden olan Ramazan ÖZTÜNÇ ile birlikte huzura çıktık.

Sayın valimiz güler yüzü ve içten tebessümü ile bizleri hoş geldin ile karşılayıp yoğun programına rağmen ikramda bulunarak sıcak bir şekilde karşıladı. Her birimizi tek tek tanıdıktan sonra büyük bir ilgi ve merakla ilimiz futbolu ile ilgili geçmişten bugüne geniş bir bilgi içerikli sorular sorarak detaylıca bir bilgi istedi. Bu durum açıkçası bende sevinç uyandırdı çünkü sayın valimiz bu tavrı ile sporu bilhassa futbolu çok sevdiği inancını tekrar yarattı bende. Kendisine amatör futbol kulüplerimizin yıllardır yaşamış olduğu sorun sıkıntıları detaylıca dile getirme fırsatı bulduğumuz için kendisine ayrım yapmaksızın tüm kulüplerimizin yaşamış olduğu sorun ve sıkıntıları etraflıca anlattık.

Sayın valimizde bizleri büyük bir incelik içinde nezaket içinde dinleyerek notlar aldı ve kulüplerimizin sorunlarını bizlerin anlatımı ile daha ayrıntılı ve etraflıca öğrenmiş oldu. Gençliğe ve sporcuya bir kez daha sevdalı olduğunu orda gördüğümüz sayın valimiz yeni yılın başlarında futbol kulüplerimize gereken desteğin verileceği sözünü ve müjdesini vererek sorunlarına eğileceğini ifade ettiler. Ayrıca bir önceki yazımda ifade ettiğim valiliğe ait bir halı saha yapılması ve elde edilen gelirin futbol kulüplerimize aktarılmasını konusunu tekrar kendisine anlattığımda bu projenin çok mantıklı olduğunu daha önce Diyarbakır’da görev yaptığı esnada bu projeyi hayata geçirdiğini böylece Diyarbakır’daki kulüplerimize çok destek olduğunu ifade etti. İleri ki zaman içinde şahsen bu proje üzerine yoğunlaşıp bunu hayata geçirmek için mücadele vereceğimi bilmenizi isterim.

Sayın valimiz İdris AKBIYIK  gerek bizleri kabulü ile gerekse kabulü sırasında gösterdiği ilgi alaka ve sıcaklığından bir kez daha gördük ki ilimize devletimizin şefkat ve merhametini sonuna kadar hissettirecek bir yaklaşım içinde olduğunu bir kez daha gösterdi. Ayrıca kendileri spora ve sporcuya olan sevgisi ve alakasını her fırsatta göstermektedir. Her hafta sonu şehir stadına gelerek kadın takımımızın maçalarını izleyerek ve halk ile iç içe oluşlu ile bunun en güzel örneğini sergilemektedir. Ayrıca bu hafta sonu da mezran stadımızda oynanan amatör ligin şampiyonluk mücadelesinin en güzel çekişmeli maçı olan aynı puanda olan şampiyonluğun en güçlü iki adayı olan Hakkâri Spor ve Hakkâri Gençlik ve Sportif Faaliyetler kulüplerinin müsabakasını da tribünden izleyerek bu heyecana ortak oldu. Fırsat buldukça diğer spor branşlarının maçlarına da katılım sağlayan sayın valimize buradan tüm spor kulüpleri ve sporcular adına şükranlarımı sunuyorum. Kulüplerimize vermiş olduğu güzel müjdeden ve yapacağı desteklerden ötürüde şimdiden kendilerine teşekkür ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar