Temel liseler ve özel eğitim kursları kapatılıyor

Temel liseler ve özel eğitim kursları kapatılıyor

MEB, özel öğretim kursları 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren kapatılması için çalışmaların tamamlandığını açıkladı. Temel liselerin de 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sonunda kapatılacağı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel öğretim kurslarının 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren, temel liselerin de 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sonunda kapatılacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı, özel öğretim kursları 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren kapatılması için çalışmaların tamamlandığını açıkladı. Gelecek eğitim öğretim yılından itibaren özel öğretim kurslarının yeni öğrenci kaydı ve bursluluk sınavı yapmayacakları belirtildi.Bakanlığın internet sitesinden yayınlanan açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığınca örgün eğitim çağındaki öğrencilere okullarda, mezun öğrencilere ise halk eğitim merkezlerinde ücretsiz olarak destekleme ve yetiştirme kursları verilmeye devam edecek. Bu kurslarda görevlendirilecek personele uygulanacak öğretim programları ve kullanılacak yardımcı öğretim materyallerine yönelik kapsamlı bir çalışma yürütülmektedir” denildi.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEK UYGULAMASI SONA ERİYOR Dershanelerin dönüştürülmesi sürecinde 5580 Sayılı Kanun’da yapılan geçici düzenlemeyle açılan temel liselerin 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sonunda kanunda belirtilen süreyi tamamlayarak kapanacağı kaydedildi.

Açıklamada, “Bu nedenle temel liselere yeni öğrenci kaydı ve bursluluk sınavı yapılmayacak. Bu okulların ara sınıflarında öğrenim gören öğrenciler, resmi ve özel ortaöğretim kurumlarına ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda nakil yapabilecek. Milli Eğitim Bakanlığınca, bu süreçte veli ve öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için gerekli tüm tedbirleri almaya dönük çalışmalar yapılmaktadır” ifadelerine yer verildi.2014 yılında başlatılan eğitim ve öğretim desteği uygulaması da, organize sanayi bölgeleri ve bu bölgeler dışında açılan özel mesleki ve teknik eğitim okullarında öğrenim gören öğrencilere hariç olmak üzere, diğer özel okullar için 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sonundan itibaren kademeli olarak kaldırılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.