Seçmen kayıtları için bugün son gün

Seçmen kayıtları için bugün son gün

31 Mart yerel seçimleri için askıya çıkan seçmen listelerini kontrol için bugün Saat 17.00’ye kadar şüpheli seçmen kaydırma ve hayali seçmen itirazında bulunulabilecek.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

31 Mart yerel seçimleri için 4 Ocak’ta askıya çıkan seçmen listeleri bugün saat 17.00'de askıdan inecek.

Seçmenler, saat 17.00'ye kadar listeleri kontrol edebilecek.

Öte yandan “Engeli nedeniyle yatağa bağımlı” veya “Hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı” seçmenlerin seyyar sandıklarda oy kullanmaları için yapılacak başvurular da bugün tamamlanacak.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da adres kaydı olmayan 363 bin 555 kişiden 40 bin 804 kişinin güncel adres bildiriminde bulunduğu belirtilerek, adres kaydı olmayan 322 bin 751 kişinin adres bildiriminde bulunmaları için son günün bu akşam saat 17.00 olduğu belirtildi.

Evinizde ya da apartmanınızda hayali seçmen olup olmadığını tespit etmek için…

* Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Yurtiçi Seçmen Sorgulama sayfasına girin.

* Burada sorulan bilgileri girdikten sonra oturduğunuz apartman ya da evde belirtilen komşular dışında kişilerin olup olmadığını kontrol edin.

* Eğer evinizde ya da apartmanınızda yabancı seçmen (hayali seçmen) tespit ederseniz, muhtarlık, kaymakamlık ve cumhuriyet başsavcılığına başvurabilirsiniz. Ayrıca güvendiğiniz bir siyasi partiye de danışabilirsiniz.

* Bu inceleme ve gerekli itirazın en geç bugün (17 Ocak) saat 17.00'ye kadar yapılması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.