Şampiyonlar Ligi'nde gecenin snuçları

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin snuçları

Şampiyonlar Ligi'nde 5'inci hafta heyecanı başladı. Ajax'ın, 13 yıl aradan sonra ikinci tura yükselmeyi başardığı gecede favorilerden Manchester United ve Juventus da gruptan çıkmayı garantiledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde beşinci maçlar bu gece tamamlanan karşılaşmalarla başladı.

Gecenin en dikkat çekici maçında Roma ile Real Madrid karşı karşıya geldi. Cengiz Ünder’in ilk 11’de başladığı maça, ev sahibi Roma iyi başladı. Real Madrid kalesi önünde üst üste fırsatlar yakalayan sarı-kırmızılı ekip son vuruşlarda golü bulamadı. İlk yarı biterken Cengiz Ünder altıpas içinde buluştuğu topu auta yolladı.

İkinci yarının başında Roma’nın savunma oyuncusu Fazio’nun büyük hatası sonrası kaleci Olsen ile karşı karşıya kalan Gareth Bale, uygun pozisyonda vuruşunu yaptı ve Real Madrid’i deplasmanda öne geçirdi. Golden sonra oyun disiplinini kaybeden Roma 59’da kalesinde ikinci golü gördü. Ceza sahasına gelen ortaya kafa dokunuşu yapan Karim Benzema, Lucas Vasquez’e golün asistini yaptı.

Bu sonuçla her iki takım da Devler Ligi’nde son 16 turunu garantiledi. Grubun diğer maçında Çekya temsilcisi Viktoria Plzen, ikinci yarıda bulduğu gollerle CSKA Moskova’yı 2-1 mağlup etti.

Grupta ilk iki sıraya çıkma şansı kalmayan 4 puanlı iki takımdan UEFA Avrupa Ligi’ne bilet alacak ekip, 6’ncı hafta maçlarının ardından belli olacak.

E Grubu’nda Hollanda ekibi Ajax, deplasmanda AEK’i ikinci yarıda Dusan Tadic’in biri penaltıdan olmak üzere iki golüyle 2-0 mağlup etti. AEK’da Marko Livaja, 67. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonuçla Ajax, puanını 11’e çıkararak E Grubu’nda maç fazlasıyla liderliğe yükselirken, son 16 turuna kalmayı garantiledi. 5 maçın sonunda puanla tanışamayan AEK ise grup sonunculuğunu garantileyerek Avrupa arenasına veda etti. Grupta Benfica’yı 5-1 mağlup eden Bayern Münih ise 13 puanla zirvede yer alıyor.

F Grubunda ilk iki sırada bulunan Manchester City ve Lyon ise Fransa’da karşı karşıya geldi. 2-2 biten maçın ardından City liderliğini korudu. Grubun diğer maçında Shaktar Donetsk deplasmanda son dakikalarda bulduğu golle Hoffenheim’ı 3-2 mağlup ederek tur şansını son haftaya taşıdı.

H Grubunda ise favoriler evinde oynadıkları maçlardan 1-0’lık sonuçlarla galip ayrılarak turladı. Manchester United Young Boys’u, Juventus ise Valencia’yı mağlup etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.