Panahi için sosyal medyada kampanya

Panahi için sosyal medyada kampanya

İran'da idam cezasına çarptırılan Kürt aktivist Ramin Hossein Panahi’nin, infazını engellemek için Twitter’da #RaminHosseinPanahi hashtagiyle kampanya başlatıldı.

İran’da “Allah’a karşı gelmek” ve “silahlı örgüte üye olmak” iddialarıyla idam cezasına çarptırılan Kürt aktivist Ramin Hossein Panahi’nin, infazını engellemek için girişimler sürüyor. Panahi için Twitter’da #RaminHosseinPanahi hashtagiyle kampanya başlatıldı.

Binlerce sosyal medya kullanıcısı bu hashtagle İran devlet yetkililerine infazı durdurma çağrısı yapıyor.

CEZAEVİNDEN MESAJ GÖNDERMİŞTİ

Panahi, infazı engellemek için mücadele edenlere, bugün cezaevinden gönderdiği görüntülü bir mesajla seslendi.

Ailesi tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntüde, Panahi’nin konuşması bir veda mesajına benziyor. Ailesi tarafından 10 gün önce çekildiği belirtilen görüntüden 2 gün sonra Panahi’nin açlık grevine başladığı belirtildi. Panahi, görüntüde; İran Devleti’nin hakkında iddia ettiği tüm suçlamaları reddediyor. Kendisinin sivil bir aktivist olduğunu belirten Panahi, İran halkıyla birlikte Kürt halkının özgürlüğü için mücadele ettiğini söylüyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.