Öztrak: Hileyi gücü elinde tutan yapar

Öztrak: Hileyi gücü elinde tutan yapar

AK Parti tarafından seçim sonuçlarına dair yapılan itirazlara ilişkin, "İstanbul'da kazanan Ekrem İmamoğlu'dur" diyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "İktidar olarak ekonomik meselelerin çözümüne kafa yorun" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak genel merkez binasında açıklamalarda bulundu. İstanbul’da yapılan itirazları, “haksız ve hukuksuz” olarak niteleyen Öztrak, İstanbul seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin, “Hileyi gücü elinde tutan yapar. Milletin aklıyla alay ederek seçimi çalmak isteyenlere bizim cevabımız çok açıktır. İstanbul’un seçilmiş belediye başkanı Millet İttifakı’nın adayı sayın Ekrem İmamoğlu’dur. Bunu hazımsızlık konusu yapanlara açık tavsiyemiz ise, milletin mesajını artık kabullenmeleridir” diye konuştu.

Öztrak’ın açıklamalarının satır başları şu şekilde:

DEVLETİN HAKİMLERİ TARAFINDAN TUTANAKLA TESPİT EDİLDİ

 Seçimlerin üzerinden 13 gün geçti. İstanbul’daki seçimlerin açıklanması haksız ve hukuksuz itirazlarla geciktiriliyor. İtiraz hakkının suistimal ederek yetersiz kaldığı noktada da kaba kuvvet ve kötü sözün devreye girdiğini gördük. Dün Maltepe’de oyların sayımını engellemek, oy sayım sürecini yavaşlatmak amacıyla Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partililerin oy sayımı ortamında kargaşa ve kavga çıkardıkları, oy sayımını engelledikleri devletin hakimleri tarafından tutanakla tespit edilmiş durumda.Kurumların ve sistemin çalışması zorbalığın önünü keser. Yoksa puslu havaları seven bir takım aç kurtlar milletin hakkını hukukunu kapmaya çalışırlar.

İSTANBUL SEÇİMİNİN GALİBİ EKREM İMAMOĞLU’DUR

 Biz Yüksek Seçim Kurulu’na tarihi sorumluluğunu millet huzurunda bir kez daha hatırlatıyoruz. Kanunlarımız açıktır. YSK’nın önceki kararları ve içtihatları da ortadadır. Sandıktan çıkan milletin iradesine, kurallara göre İstanbul’da seçimin galibi, millet işbirliğinin ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’dur. Yüksek Seçim Kurulu sürecini haksız, hukuksuz itirazlarla geçiştirmeye çalışanlara prim verilmemelidir. Devletin kurumlarına sahte kağıtlar ürettirerek organize suç örgütüne dönüştürenlere kurum yol vermemelidir.

MİLLETİN MESAJINI ARTIK KABULLENMELİDİRLER

Hileyi gücü elinde tutan yapar. 17 yıldır iktidarda olacaksın, sonunda da tek kişi parti devleti rejimini kuracaksın. Yasamayı yürütmeyi yargıyı medyanın büyük kısmını kontrol altına alacaksın. Ülkede tek yetkili tek sorumlu benim diye konuşacaksın. O zaman sarayın bekçisinden, sarayın kibirlisinden ve onun ağzı bozuk bekçisinden başka hiç kimsenin bu ülkede gücü hile yapmaya yetmez. Milletin aklıyla alay ederek seçimi çalmak isteyenlere bizim cevabımız çok açıktır. İstanbul’un seçilmiş belediye başkanı Millet İttifakı’nın adayı sayın Ekrem İmamoğlu’dur. Bunu hazımsızlık konusu yapanlara açık tavsiyemiz ise, milletin mesajını artık kabullenmeleridir.

MUTFAKTA TENCERE BOŞ

Milletimiz başta aş ve iş olmak üzere çok önemli dertlerle uğraşıyor. Milletimiz bunlara çözüm bekliyor. Daha dokuz ay önce verin kardeşinize yetkiyi bu faizle şunla bunla nasıl uğraşılır görün dediniz, bugün faiz yüzde 22’yi geçti. Tamamlanmış, bitmiş İstanbul seçimini kaşımayın, bununla uğraşmayın. Millete verdiğiniz sözleri tutmaya başlayın. Mutfakta tencereler boş. Millet borç yükü altında inim inim inliyor. Her gece evinin tapusunu arabasının ruhsatını bankalara kaptırdığını görüyor, kabuslar görüyor. İktidar olarak ekonomik meselelerin çözümüne kafa yorun.

 SEÇİMLE GELİP SEÇİMLE GİTMEYEN BİR İKTİDARIN BULUNDUĞU ÜLKEYE PARALARINI GETİRMEK İSTEMEZLER

 Hazine ve Maliye Bakanı olan damat şu anda İMG ve Dünya Bankası toplantıları için Amerika Birleşik Devletlerinde. Türkiye’de bir kaç gün önce açıkladığı krizin yükünü vatandaşın omzuna yükleyecek adımlardan oluşan power point sunumunu şimdi yurt dışında yapıyormuş. 28 Milyar liralık hazine kağıdını bankalara vereceğiz, çalışan kesimlerin kıdem tazminatını fona aktaracağız… Bu program dahi değil, bir kağıt. Ön gördüğünüz şey de kendi çıkardığınız krizin yükünü vatandaşın sırtına bırakmak. Şimdi damat bey Türkiye’de soruşturma açtığı yabancı yatırımcıları, ülkemize para getirmeleri için ikna etmeye çalışıyormuş. Yabancılar damadı da damadın performansını da beğenmemişler. Yatırımcılar demokrasinin olmadığı, seçimle gelip seçimle gitmeyen bir iktidarın bulunduğu bir ülkeye paralarını getirmek istemezler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.