KAR FESTİVALİ VE BEYHUDE ÇABALAR. 1

Malumunuz üç Martta ilimiz kayak merkezinde “Kar Festivali” düzenlendi. Oldukça kalabalık, renkli, eğlenceli, bir o kadar da keyifli geçti. Yoğun kar yağışına ve hava muhalefetine rağmen halkın ilgisi ve katılımı çok yüksekti. Bu güne kadar çeşitli tarihlerle Hakkari’de bir çok festival yapıldı. İlk defa bu kadar kapsayıcı ve tam bir festival konsepti içerisinde gelişti.

Festival hazırlıkları günler öncesinden başladı. Festivalin iyi geçmesi ve halkın katılımının sağlanması için bütün imkanlar seferber edildi. Yollar yapıldı, festival alanı alt yapısı hazırlandı, güvenlik sağlandı, STK ve bütün kurumlar davet edildi.

Evet, bir çok festival yapıldı ancak ilk defa bir festival kendi kimliğine kavuştu. Tam bir bütünlük içerisinde kurumlar, STK’lar, şirketler ve çeşitli oluşumlar yaptıkları çalışmaları orada halka sunma ve paylaşma fırsatı buldu. Stantlar açıldı. Spor kulüpleri kendi alanlarında çeşitli gösteriler yaptılar. Kurulan platformun önü tam bir düğün alanı ve uzun uzun oynanan halayların merkezi oldu. Her kes eğlendi.

Kar festivalinin Hakkari de ki kimliğinin oluşması için Hakkari Valiliği, Gençlik Spor İl müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm müdürlüğü üstün gayret sarf ettiler. Hakkari valimiz Sayın İdris AKBIYIK başkanlığında bir çok defa toplantılar ve planlamalar yapıldı. Bu noktada Valimizin ve bütün kurum amirlerimizin samimi ve gayretleri sonucunda böylesine güzel bir festival gerçekleşti. Kendilerine müteşekkiriz. 

Valimiz Sayın İdris Akbıyık ve hanımefendi ile birlikte bütün stantları tek tek gezerek katılımcılarla sıcak ve samimi sohbetler ettiler. Aynı zamanda ilimizin en etkili Dağcılık ve Doğa Sporları kulübü olan “Cilo Dağcılık” standını ziyarete eden Valimiz, Rektörümüz, kuvvet komutanları ve kurum amirleri dağcılarımızı, Rafting takımımızı ve milli takıma seçilen Rafting sporcularımıza yakın ilgi gösterdiler, başarılarından dolayı kutladılar. Gençlerimizin başarılarını katlayacak motivasyon oluştu;

Bu anlamda en önemli ve etkili gösterileri ile katılım sağlayan kurumlardan biri de “Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği ve Cilo Rafting Takımı” idi.

Cilo Dağcılık olarak kar festivalinde bütün sporcularımız ve üyelerimiz ile katılım yaptık. Dağcılık çadırları ile karlarda kampımızı kurduk. Kulüp bünyesinde yapılan faaliyetleri gösteren fotoğraf sergimizi açtık. Ve en önemlisi de Rafting takımımız canlarını dişlerine katarak iki defa dik yamaçtan Rafting botları ile “kar raftingi” gösterisini gerçekleştirdi;

Bu bağlamda standımızı ziyaret eden bütün halkımıza ve katılımcılara Kulübümüz ve derneğimiz adına teşekkür ediyoruz.

Ancak göze çarpan bir şey oldu ki, sporcularımız bunu bana sormadan edemediler. Hakkari sporunun başında olan Gençlik Spor İl Müdürümüz Sayın Reşit Güldal’ın Cilo Dağcılık standını ziyaret etmediği gözlendi. Bizler bunu da o gün oradaki büyük yoğunluktan kaynakladığını düşünüyoruz! 

Temennimiz ilimizde en az bir yaz, bir de kış festivallerinin geleneksel hale getirilmesi yönündedir. Berçelan Yayla festivali ve Kar Festivali bu memlekete yakışacak olan en iyi festivaller olacağı kanısındayım.

Şimdi diyeceksiniz ki madem festival bu kadar güzel geçti “BEYHUDE ÇABALAR “nedir?

Evet, son birkaç yıldır Hakkari de yapılan bütün doğa sporları faaliyetlerini, kimlerin veya hangi kurumların düzenlediğine bakılmaksızın kendilerine mal etmek gibi beyhude bir çabaya giren bir güruh var.

Bunun ilk örneğini 29 Haziran 01 Temmuz 2018 tarihinde Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından programa alınan Sat Gölleri Festivalinde gördük.  Bu noktada Sat Göllerinin Dağcılık Federasyonu 2018 yılı faaliyet programına alınmasının yegane sebebi Cilo Dağcılık ve nacizane şahsımdır. 18 Mayıs 2018 tarihinde Bursa ilinde düzenlenen Türkiye Dağcılık Federasyonu Kulüpler toplantısına Hakkari den sadece Cilo Dağcılık olarak bizler iştirak ettik.

Bu Toplantıda bizatihi benim ısrarım üzerine Hakkari ye bir ilk yapıldı ve o günkü toplantı sonucunda Sat Gölleri federasyon programına dahil edildi. Bütün katılımcıların şahitliğinde Federasyon Başkanı Sayın Prof.Dr. Ersan Başar şu ifadeyi kullandı. “Hakkari de bizler bu faaliyeti gerçekleştirecekken ev sahipliğini siz Cilo Dağcılık olarak yaparsınız.” Biz de bu sorumlulukla her türlü alt yapı çalışmalarına başladık.

Çok kısa süre sonra bir de baktık ki bu beyhude güruh tarafından şahsıma ve kulübümüze yönelik sosyal medya üzerinden ahlak yoksunu ve seviyesizce saldırılara maruz kaldık. Bizler işimize bakarak devam ettik.

Bu çirkin hal böyle devam ederken zaman zaman yaptıkları faaliyetlerde kendilerini göstermek yerine Cilo Dağcılık kulübü ve bizleri hedef alarak var olma gayretleri devam etti.

Bu noktada bir “Ata Sözü” ile verilecek cevap çok. Ancak bizler işimize bakarak kervanımızı yürütmeye devam ettik.

Biz spor yapıyoruz.

Sporcu Yetiştiriyoruz.

Son olarak “Kar Festivalin”de yeniden böyle bir beyhude davranışları ile karşılaştık. Lakin Festivale onlarca kurum, kuruluş, stk ve şirket katılmışken sahneye çıkan bir genç piyonun dakika başı durmadan bu derneği anons ettiğini, sanki bu festival onlar tarafından düzenlenmiş gibi göstermeye çalıştıkları ve bu davranışa düzenleyici kurumlar tarafından hiç müdahale edilmediğini gördük.  Bu beyhude çabaları festival sonrasında da devam etti.

Bir çok yönden bu beyhude çabaları sürerken kendilerine köşe yazarı! Diyen, iki kelimeyi bir araya getiremeyen ucuz kalemşörlerin de “Kar Festivali”nin tek ve yegane temsilcileri gibi bu grubu göstermesi ise ahlak seviyesinin çöp yığınına dönüştüğünün son göstergesi oldu.

Elbette ki bütün bunlara ve bundan sonra oluşacaklara eyvallah demeyeceğiz. Ancak bizler Cilo Dağcılık olarak bütün doğa sporları alanlarında en etkili şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Bizlere inanan güvenen büyüklerimiz ve halkımız var. Bu güvenlerini kırmadan her gün yeni branşlarla yeni başarılara imza atmaya devam edeceğiz.

İkinci yazımda Hakkari dağcılarının ve dağcılığının dünü bugünü ve yapılanları anlatmaya çalışacağım.

Sevgi, saygı ve muhabbetle kalın.

img_0927.jpgimg_0945.jpgyazi-fotosu.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum