İthal tütüne vergi sıfırlandı

İthal tütüne vergi sıfırlandı

İthal tütünde kilogram başına uygulanan 0,15 sentlik vergi kaldırıldı, yerli tütün korumasız kaldı...

 Avrupa Birliği’ne (AB) verilen taahhütler doğrultusunda ithal tütünde kaldırıldı. Tütün Eksperleri Derneği Genel Başkanı Servet Yaprak, ithal tütüne kilogram başına uygulanan 0.15 sentlik verginin 1 Ocak’tan itibaren sıfırlanmasıyla, yerli ürünün korumasız kaldığını vurguladı.

Cumhuriyet’ten Yusuf Özkan’ın haberine göre, Tütün Eksperleri Derneği Genel Başkanı Servet Yaprak,  “Artık Türk tütünü koruma duvarı olmaksızın dünyayla rekabet etmek zorunda kalacak” dedi.

Yerli tütün üretiminin iyileştirilmesi için 1986’da Tütün Fonu’nun kurulmasıyla, yaprak tütün ithalatında kilogram başına 3 dolar, paket başına da 40 sent vergi alınmaya başlandı. Ancak tam üyelik müzakereleri sürecinde AB, bu fonu ayrıca vergi olarak niteledi ve hükümetten kaldırılması için taahhüt istedi. Maliye Bakanlığı’nın 2009’da verdiği takvim doğrultusunda da vergiler sürekli düştü. Kilogram başına 0.15 sentlik vergi de sıfırlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.