Irak’tan Çukurca’ya gelin geldi

Irak’tan Çukurca’ya gelin geldi

Ailesi yıllar önce ailesi Hakkari’den Irak’ın Zaxo kentine göç eden iman Hurşit çukurca ilçesinin kayalar (sêre spî) köyüne gelin olarak geldi. Hadi Seven ile İman Hurşit için yapılan ve iki gün iki gece süren düğün renkli görüntülere sahne oldu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkarili Hadi Seven yaklaşık 50 yıl önce Çukurca’nın Kayalar (Sêre Spî) köyünden göç edip Zaxo’ya yerleşen Hurşit ailesinden İman Hurşit ile 6 yıl önce tanıştı. Genç çift ailelerinin onay vermesinin ardından 3 ay önce nişanlandı.

Zaxo’lu İman Hurşit ile Çukurcalı Hadi Seven’in sınır tanımayan aşkları Kayalar (Sêre Spî) köyünde düzenlenen dillere destan düğün ile evliliğe dönüştü.  

Köy meydanında düzenlenen düğüne İman Hurşit’in Zaxo’daki yakınları ile Hadi Seven’in Çukurca, Hakkari merkez ve çevre köylerinden gelen yüzlerce akrabası katıldı. 

Renga renk yöresel elbiseler giyen davetliler Hakkari’nin sevilen ses sanatçıları Şiyar Bervari ile Sinan Yiğit’in seslendirdiği Kürtçe parçalar saatlerce halay çekerek gönüllerince eğlendiler. 

Damadın ağabeyi Rıdvan Seven bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan davetlilere teşekkür etti.

Mutluğu yüzlerinden okunan Zaxo’lu gelin İman Hurşit ile Çukurcalı damat Hadi Seven çifti düğünlerine katılan herkese teşekkür ederken,  çift düğünden sonra Zaxo’da yaşamlarını sürdürecek.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.