HDP'li Abdullah Zeydan açlık grevine başladı

HDP'li Abdullah Zeydan açlık grevine başladı

Eski HDP Hakkari milletvekili Abdulah Zeydan, 55 gündür cezaevinde açlık grevi eyleminde olan Hakkari milletvekili Leyla Güven'e destek vermek için açlık grevine girdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi bugün 55’inci gününde devam ederken, Edirne Cezaevi'nde tutuklu olan eski Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan da açlık grevine başladı. 

HDP'den yapılan açıklamada, Zeydan'ın açlık grevine başlama kararını avukatları aracılığıyla gönderdiği mesaj ile kamuoyu ile paylaştı.

Zeydan mesajında şu ifadelere yer veridi: "DTK Eş Başkanımız ve Hakkari Milletvekilimiz Sayın Leyla Güven, 55 gündür bedenini açlığa yatırmıştır. Türkiye son 4 yıldır binlerce insanımızın yaşamına sebep olan bu şiddet sarmalından çıkmanın yolu Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasıdır. Değerli vekilimizin çığlığına, çağrısına destek olmak için 10 günlük açlık grevine başladığımı belirtmek isterim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.