HDP'den Şemdinli ve Esendere için YSK'ya Olağanüstü itiraz başvurusu

HDP'den Şemdinli ve Esendere için YSK'ya Olağanüstü itiraz başvurusu

Halkların Demokratik Partisi Hakkari İl Örgü Şemdinli ve Esendere için Yüksek Seçim Kuruluna olağan üstü itiraz başvurusu yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Şemdinli ve Esendere'de 31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimler için Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından olağanüstü itirazda bulunuldu.Verilen itiraz dilekçesinde Şemdinli'de HDP'nin 3 bin 303 Ak Parti'nin ise 3 bin 447 oy aldığı ve aradaki farkın 154 olduğu hatırlatıldı.

Şemdinli'de 8 ayrı adreste toplamda bin 976 seçim kaydının tespit edildiğinin gerekli yerlere bildirilmesine rağmen itiraz süreçleri içerisinde yaptıkları başvuruların kanunun öngördüğü biçimde incelenmeden karara bağlandığı belirtildi.

Dilekçede, aynı durumun Esendere için de geçerli olduğu belirtilirken burada da 6 ayrı adreste 691 seçmen kaydı tespit edildiği belirtildi. Esendere seçimlerinde iki parti arasındaki fark 77 oy olarak kayda geçildi.

Dilekçede, seçmen kütüklerine karşı itiraz sürecinden bu yana yapılan incelemeler neticesinde seçim sonucuna etki edecek bir takım olaylar ve durumlar tespit edilmesine rağmen yapılan itirazların kanunun ön gördüğü şekilde gerekli incelemeler yapılmadan ilçe ve il Kurullarınca red edildiğinin belirtilerek duruma itiraz edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum