Abdurrahman Aşkan

Abdurrahman Aşkan

HAKKARİMİZİN ÜÇ (M) DÜŞMANI

 

Mühendis, Müteahhit, Millet

  1. Mühendis; Hakkâri’de işinin ön ayağı olmayanlar.
  2. Müteahhit; Hakkâri’de sadece cep şişirme derdinde, kalite ve estetiğe göz yummakta olanlar.
  3. Millet; Biz millet olarak bu ikisini denetlememekte, görmezden gelmekte, hakkını aramamakta, bana ne başkası görsün, düşünsün, konuşsun, tartışsın gibi susup içimize kapananlar… Hakkını verenler müstesnadır.

Bir tarafta belediye yeni yolların açılmasında, onarmasında, genişletmesinde mesafeler kaydeder, emek verilirken, bir diğer tarafta estetiğe, kaliteye kalıcılığa ehemmiyet vermeyen, daha fazla kar etmek için hizmet adına usulsüz metre uzatanlar… Ve buna projesiz izin veren mühendisler, kabulüm deyip seyreden bizler, böyle değil böyle, buradan değil buradan gibi gereksiz, manasız komşular arasında söz düellosuna tartışmaya, kalp kırmaya, birbirlerini incitmeye sebebiyet veren projeler… Ve alın size hizmet!

Millet olarak mühendis ve müteahhit (yüklenici) kardeşlerimize birkaç sualimizdir.

 

01-169.jpg

1- Mahalle ortasına yaptığınız dere kenarı istinat ve hendek duvarına çocukların, yaşlıların engellilerin geçmesi için bir köprü ya da üst geçiş gibi bir projeniz var mı? Kırmızıçizgi oluk olsaydı daha az masraf ve daha temiz olmaz mıydı?

02-122.jpg

2- Geniş olan yolu daraltma yerine asfalta sıfır her iki tarafın yağmur sularını ayrıştırmayacak, birleştirecek yağmur olukları yerleştirmek daha doğru olmaz mıydı?  Araçların park ve dönebilecek alanları bordur taşlarla daraltmanız doğru mudur?

001-003.jpg

3- Yaptığınız muhteşem eser olan kanalların dışında yağmur yağacak mı, olurda yağarsa evlere dolmadan, yüzme havuzlarına sebebiyet vermeden yağmur döşenmeyen oluklarla buluşacak mı? Bu projelerin bir benzeri Türkiye de ve dünya da var mıdır?

4- Denetlenmek için denenmek şart mıdır?

Selam ve dua ile…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum