Hakkari'de Ak Parti'nin Aday tanıtım toplantısı FOTO GALERİ

Hakkari'de Ak Parti'nin Aday tanıtım toplantısı FOTO GALERİ

31 Mart 2019 yerel seçim için Ak Parti Hakkari aday tanıtım toplantısı düzenlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkâri spor salonunda yapılan aday tanıtım toplantısına Ak Parti MKYK Üyesi Mardin Millet vekili Orhan Miroğlu Hakkâri Milletvekili Husret Dinç, Hakkari Belediye Başkan vekili Cüneyt Epcim ve  Ak Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür, il, ilçe ve belde başkan adayları,ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Ak Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür, il, ilçe ve beldelerde gelen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Gür,”Ak Parti olarak ülkemizin son 17 yılını damgasını vurmuş bir millet ve hizmet harekâtıyız. Yerine getiremeyeceğimiz hiçbir sözü vaat etmedik. İşte bu yüzden Ak Parti önce vatan önce millet diyenlerin partisidir. Ülkemizde gerçek yerel kalkınma Ak Parti döneminde başlamıştır” dedi.

Hakkari belediyenin yaptığı hizmetlerin slayt gösterimlerinin ardından kürsüye çıkan Hakkari Belediye Başkan vekili Cüneyt Epçim,  devletimizin kararlılığı, özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun bölgemize olan özellikle Hakkari’mize olan özel ilgi ve sevgileri doğrultusunda çok ciddi bir şekilde hem insanımızda hem de hizmetlerimize çok ciddi bir değişim dönüşüm yaşanmıştır. Bu katkıları sundukları için Hakkari halkı olarak bizler kendilerine minnettarız dedi.

Epcim;”Yaptığımız hizmetleri biraz önce izlediniz. Gerçekten çok ciddi düzeyde bir değişimi ve dönüşümü yaşattık. İçme suyundan kanalizasyona, üstyapıya kadar. Yeni dönemde ise bir takım projeler hazırladık. Bu projelerle Hakkari halkının yaşam standardını Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız destekle yapmak istiyoruz. Hepimizin bildiği gibi Ak Partimiz esasında 94 yılındaki o kutlu şahlanışla ortaya çıkmaya başlayıp Sayın Cumhurbaşkanımızın hizmet siyasetini esas alan bir hareket olarak ortaya çıkmıştır. İstanbul’un kaliteli yerel hizmetlerle buluşması Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 94 ruhu ile gerçekleştirilmiştir. Dağlarıyla, taşlarıyla, madenleriyle geleceği bir şehir olarak Hakkari’yi görüyoruz. Bizleri destek veren herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Ardından sahneye çıkan Ak Parti MKYK Üyesi Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Hakkari'lilelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdiklerini söyledi. 

Miroğlu şöyle konuştu;

‘’Çok değerli Hakkarili kardeşlerim genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Selamlarını iletiyorum İnşallah Hakkari için Bugün yeni bir sayfa açılır ki yeni bir sayfa açılacağına inanıyoruz. bu salondaki Coşku inşallah 31 Mart seçimlerinde sandığa yansıyacak 2015 seçimlerini hatırlıyalım Haziran seçimlerinde AK Parti bölgede hiç beklemediğimiz bir düşüş yaşadı belki bazılarımız bekliyordu Ama belki bazılarımız bu düşüşü beklemiyorduk ama Görünen köy kılavuz istemiyordu acayip bir biçimde Türkiye'ye karşı ve bilhassa liderimiz Sayın Erdoğan'a karşı hiç saf etmediği sözleri ona mal ederek bölge halkını kanaatlerini maalesef yüzde 100 değiştirmeyi başardılar ve bölgede AK Parti 2015 seçimlerinde ki düşüşü Türkiye Cumhuriyeti'nin bölgedeki varlığını sorgulanır hale geldiği bir düşüş oldu. bütün Hakkarili kardeşlerime inanıyorum Bundan endişe duydular en büyük endişeyi de Ben duydum milletvekili seçilmiştim ama bu beni hiçbir şekilde memnun etmemişti şunu düşündüm ve şunu söyledim çıktığım bazı televizyon kanallarında Eğer Mustafa Kemal Atatürk 1916'da Diyarbakır'da bir seçime girseydi Diyarbakır halkı Mustafa Kemal'e yüzde de 70, 80 civarında oy verirdi ama yeni bir yüzyıla yıla giriyoruz ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Daha doğrusu Kürtler ve Türkler arasında siyasi ilişkilerin kardeşçe ortaklıkları en büyük temsilcisi AK Parti seçime giriyor ve üstelik inkar sürecinin kaldıran Kürtçe üzerindeki bütün yasakları ortadan kaldıran Bu anlamda demokratik siyasi reformlar yapan bir liderin öncülüğünde gidiyor ve bölge ortalamamız yüzde 16,17 civarında seyrediyor bu hepimizi endişelendiren bir durumdu ama sonradan gördük ki bunun en önemli sebeplerinden meğer Türkiye'yi 15 temmuz felaketine hazırlıyorlarmış  meğer o ilçelerimizdeki kazılan hendeklerin sebebi Türkiye'yi 15 Temmuz'da götürmek miş bu artık belki o zaman net bir durum değildi Bugün artık bunu net olarak görüyoruz birileri gelip 9 ilçede ve 2 ilde şehir merkezinde o hendekleri kazdılar halkın onlara verdiği oyu Sana oy veriyoruz Gel Hakkariyi yönet Nusaybin'i yönet Çukurca Yönet halkın onlara verdiği o desteği maalesef bozuk para gibi harcadılar ve hiçbir şekilde de bugüne kadar da doğru dürüst Evet yargıda birkaç dava var tabii ama siyasi manada ortada bir hesap var ve henüz bu adamlar bu hesabı Ödemiş değiller 31 Mart bu hesabı ödenmesi için çok önemlidir ya Hakkari ve bölge de bu hizmet kervanının yoluna devam etmesidir hizmet anlayışının vatandaşımızı mutlu etmesini sağlayacak bir süreci devam ettireceğiz yada geçmiş dönemin politikalarına çıkmaz sokaklarına saplanıp kalacağız.

''HDP'NİN 2 MİLYON OYUNA TALİBİZ'

31 mart yerel seçimlerden HDP'nin 2 milyon oyuna talip olduklarını dile getiren  Milletvekili Miroğlu şunları söyledi:

'Değerli kardeşlerim Bu yüzden sadece AK Parti'nin oylarına Talip değiliz o oyların bize mutlaka geleceğine hiç şüphemiz yok ama şunu ifade etmek isteriz madem bu toplantıya Hakkâri’de yapıyoruz HDP’li kardeşlerime seslenmek istiyorum Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye'de biliyorsunuz büyük bir tartışma yarattı Kolay değildi parlamenter sistemi ne olduğu belli olmayan bir sistemi birileri devam ettirmek istiyorlardı ama biz şunu da dik Türkiye'de bu sistemde artık yol alamaz Bu sistemden Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmemiz gerekiyor dedik. ve bunu referanduma halka sorduk HDP’li seçmene seslenirken hep şunu söyledik siyasi partileriniz kapatıldı bu ülkede milletvekilleriniz 10 sene hapishanelerde kaldılar Bu sistemden sizene Bu sistemin niye koruyorsunuz Bu sistemin yol açtığı baskı mekanizmaları en çok size sizin partinize ve size oy veren seçmene  zarar verdi dedik bunda etkili Olduk mu evet etkili olduk değerli kardeşlerim referandumu Biz Hayır oyunlarına karşı bir milyon 380 bin civarında bir oy farkıyla kazandık ama HDP seçmeni referandumda bize oy verdi biliyormusunuz tam 2 milyon oy verdi HDP’den Biz yani referandumda cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde oylarken 2 milyon oy aldık şimdi sizin huzurunuzda sadece Hakkari'deki HDP’li Kardeşlerimden değil İstanbul'da İzmir'de Mersin'de Adana'da yaşayan HDP’li kardeşlerime de sesleniyorum ve diyorum ki sizin bu 2 milyon oyunuza AK Parti taliptir bu oyunlarınızı sizden istiyoruz’’

Süleyman Soylu bakanımızın terörle mücadele konusunda üstlendiği misyon ve bu misyon sırasında sarf ettikleri birçok gerçeği ortaya koyuyor bir hafta önceydi dedi ki DAEŞ PKK DEV-SOL gibi örgütlere karşı şu kadar operasyon yapıldı PKK'ya karşı yapılan operasyonların miktarı 93 bin civarında Biz bir bölgeyi kayyumlularla ilelebet yönetmek gibi bir niyete sahip değiliz yerel yönetimlerde en büyük reformları yapan Ak partidir ama birileri ne yaptı birileri seçilmiş insanların arasına kandil’den atanan yaşı bile kemale ermemiş henüz rüştünü bile ispat edememiş gençlere teslim etti devlet buna seyirci kalır mıydı? ebetteki kalamazdı kalsaydı zaten bugün bu konuşmayı buralarda yapamazdık bu özgür toplantılarımızı burada gerçekleştiremezdik ama çok iyi biliyoruz ki İstanbul nasıl ki seçilmiş belediye başkanlarıyla yönetilecekse Hakkari'de seçilmiş Belediye Başkanlığı ile yönetilecek’’ dedi.

Konuşmaların ardından belediye başkan adayları açıklanarak tek tek sahneye çağrıldı. Hakkari Belediye Başkan adayı Cüneyt Epcim, Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, Çukurca ilçesi Belediye Başkan adayı Ensar Dündar,Yüksekova ilçesi Belediye Başkan adayı Teoman Zeydan, Esendere Belediye Başkan adayı Dırbaz Büyüksu, Yüksekova Büyükçiftlik Belediye Başkan adayı Rüştü Zeydan, Şemdinli Belediye Başkan adayı Tahir Saklı ve Derecik ilçe Belediye Başkan adayı Ekrem Çetinkaya oldu.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum