Hakkari'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Etkinlikleri

Hakkari'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Etkinlikleri

Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yılında Hakkâri’de düzenlenen törenle anıldı.

Hakkari valiliği önünde düzenlenen tören, Vali ve Belediye Başkan Vekili Sayın Cüneyt Epcim ve Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Ünal Akmeşe tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saatlerin 09.05'i göstermesiyle 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulan törende, İstiklal Marşı okunarak göndere çekilen bayrağımız yarıya indirildi.
 
Buradaki törenin ardından anma programına Atatürk Kültür Merkezi’nde devam edildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında görevli Piyade Teğmen Oğuzhan Akyürek tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıldı.

Atatürk’ün hayatını anlatan "Bir Adam Düşünün" konulu slayt gösteriminin ardından öğretmenler tarafından Atatürk’ün en sevdiği şarkıları seslendirildi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programda, daha sonra öğretmenler tarafından hazırlanan  "Atatürk’ün Hayatı" konulu tiyatro gösterisi sergilendi.

Bir öğretmen tarafından sergilenen zeybek oyununun ardından program, Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. yılı dolayısıyla değişik dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Tören ve anma programına, Vali ve Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim ve Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Ünal Akmeşe’nin yanı sıra Cumhuriyet Başsavcı Vekili Neşe Kıyar, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcıları Mustafa Pala, İdris Koç ve Mustafa Duruk,  İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yavuz Öztürk, Hakkâri Barosu Başkanı Av. Zeydin Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Ak Parti İl Başkan Vekili Tacettin Kahraman, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, CHP İl Başkan Vakili Murat Çallı, Metin Kahraman, kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve askerî personel ile vatandaşlar katıldı. 

5-331.jpg4-481.jpg6-242.jpg1-787.jpg

1052_6.jpg1052_9.jpg1052_10.jpg1052_12.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.