Hakkari Test 'Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi' aldı

Hakkari Test 'Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi' aldı

Hakkari’de faaliyet gösteren Hakkari TEST Şirketi, ‘Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi’ alarak Hakkari’de bir ilki gerçekleştirdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

4 yıldır Hakkari ve ilçelerinde faaliyette olan Hakkari TEST Yapı Laboratuarı; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce 6306 Sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında verilen "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi"ni aldı.

Hakkari TEST Şirketi Müdürü  İnşaat Mühendisi Cüneyt Fakih 'Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi'ni, Hakkâri Çevre Şehircilik İl Müdürü Edip Alan’dan aldı. 

Hakkari TEST Şirketi olarak, Hakkari’de bir ilke imza attıklarını anlatan şirket müdürü Cüneyt Fakih, Hakkari ve ilçelerinde deprem riskinin yüksek olması, imar mevzuatına aykırı ve kaçak yapılaşmanın bulunması, yapı stokunun büyük bir kısmının güvensiz olması, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesini zorunlu kıldığını söyledi. 

Riskli alan içinde olan ve ekonomik ömrünü tamamlayan veya ağır hasar görme riski taşıyan yapıların tespitinin önemli olduğunun altını çizen Fakih,  Hakkari TEST Şirketinin Hakkari halkına hizmet vermekten gurur duyduklarını belirtti. 

Bakanlığın Hakkari’de 'Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi' verdiği tek firmanın Hakkari TEST Şirketi olduğunun altını çizen Fakih, daha emniyetli, depreme dayanıklı modern bir kent oluşturmak için çaba göstereceklerini kaydetti. 

Kentsel Dönüşüm kapsamında yapılarını yenilemek isteyenlerin ayağına hizmeti getirdiklerini belirten Fakih, ‘Riskli Yapı Tespiti’ yaptıran vatandaşların, yararlanabileceği avantajları ise şu şekilde sıraladı: 

* Mülk sahipleri ile kiracılar devletten 18 boyunca (Geri ödemesiz) kentsel dönüşüm kirası alabilecekler,

*Kentsel dönüşüm kapsamına giren binaların sahipleri yeniden inşası esnasında tüm belediye harçları, noter harçları, vergi muafiyetinden yararlanabilirler.

* Mülk sahipleri devletten teşvikli kentsel dönüşüm kredisi alabilirler. 

* Kentsel dönüşümde iskanlı, kat irtifaklı binalar ile arsa tapulu kaçak binalar gecekondular ve resmi kamu binaları yararlanabilir. 

* Eski, depreme dayanıksız yapınız kentsel dönüşüm ile depreme dayanıklı hale gelecek ve çocuklarınıza güvenli bir gelecek bırakacaksınız. 

*Bakanlık onaylı Risk Raporu hazırlanmaktadır. 

* Binanızın yapı kullanım içi deprem performansının belirlenmesi ve raporlanması. 

* Yeni binanız için projelerin hazırlanması. 

*Yeni binanız için ilgili belediyeden inşaat ruhsatının alınması. 

* Betonarme – çelik proje, güçlendirme projeleri beton dayanım testi, demir çekme testi, karot numune testi hizmetleri verilir. 

ADRES: Merzan Mahallesi – Fırat Caddesi Hakkari - Yeni Mahallae 1412. Sokak Yüksekova

İletişim:  GSM: 0538 732 21 23 - 0532 497 36 84 

1-761.jpg3-569.jpg2-698.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.