Hakkari Cilo Rafting Takımından bir örnek davranış daha!

Hakkari Cilo Rafting Takımından bir örnek davranış daha!

Hakkari'nin ilk ve tek Rafting takımı antrenmanlarını sürdürdüğü Gola Zürüyan/Sülük Gölünün çevresini temizledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Son bir sene içerisinde ülkenin değişik illerinde katıldığı Rafting Türkiye Şampiyonalarında her seferinde derece alan “Cilo Rafting Takımı” antrenmanlarını sürdürüyor. Antrenman yaptıkları Merzan Mahallesi Sülük Gölü çevresi çöp ve atıklarla dolu olduğundan Rafting Takımı tarafından temizlik çalışması yaptı.

Merzan mahallesinde bulunan ve yaşama savaşı veren Sülük Gölünün etrafı çöp ve çeşitli atıklarla doludur. Kent merkezinde bulunan tek doğal göle ve sazlık hızla kirletiliyor. Geçen sene gölün güneyinde inşaat yapan firmanın hafriyatlarının büyük bölümünü bu göle boşalttığı görülmüş ve tespit edilmişti. Ancak gölün temizlenmesi ve dökülen hafriyatların geri çıkarılması noktasında hiçbir çalışma yapılmamıştı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Cilo Dağcılık ve  Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hacı Tansu, 'Gola Zürüyan’nın Hakkari kent merkezi için çok önemli bir doğal  güzellik olduğunu söyledi. Devamında, bizler Cilo Rafting Takımı olarak bu havada Zap vadisinde antrenmanlarımızı yapamıyoruz. Mecburen Gola Zürüyan da yapıyoruz. Ancak bu güzel gölün çevresi, çöp, kül ve çeşitli atıklarla doludur. Yani hepimizin bahçesi olan doğal güzelliği yok ediyoruz. Geçen hafta da burada antrenman yaptık ancak göl suyundan veya çevresinden herhangi bir koku yoktu. Bu hafta geldiğimizde gördük ki gölün araç yolu tarafına birileri vidanjörlerle lağım suyu boşaltmış. BU da çevreye büyük bir koku yaymış. Sporcularımız rahatsız oldu, çalışamadık. Bizlerde kısa bir çalışmadan sonra bütün takım olarak göl içerisinde ve çevresinde bulunan çöpleri toplamaya başladık. Amacımız çalışma yaptığımız her yeri temiz hale getirmektir. Yaz boyunca Zap vadisinde antrenman yaptığımız bölgeleri de bu şekilde temizliyorduk.'' şeklinde konuştu.

Tansu, 'Gola Zürüyan/Merzan Sülük Gölüe sahip çıkılmalı. Belediye, Çevre müdürlüğü, stk’lar ve halk olarak burayı temiz tutmalıyız. Etrafına çok güzel alanlar yapılabilir. Elbette doğallığını bozmadan'' dedi.

1-791.jpg2-723.jpg5-334.jpg3-589.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.