FUTBOLUMUZDA BEYAZ ESARET

Değerli okuyucularımız haftalardır ilimizde futbolumuzda yaşadığımız sıkıntılara vurgu yapmaya kulüplerimizin yaşadığı sıkıntıları dile getirmeye gayret ediyorum. Burada ki niyetimiz sizlerin de malumu bu işe gönül veren emek veren zamanını harcayan arkadaşlarımızın sesini duyurmak, yetkililerimizin yaralarına melhem olması adına sorun sıkıntılarını ilgili mercilere duyurmaktır.

Hakkari’de amatör futbol ligi yaşadığı çekişmesi yüksek, bol gollü, her sene birkaç takımın şampiyonluk mücadelesi verdiği keyif verici müsabakaları dışında takımlarımızın yaşadığı çilelerle doludur. Kulüplerimiz her yıl sezon öncesi lige hazırlıkta takım kurma sıkıntısı, antrenman malzemesi, lisans masrafları, yılın yemek ve içme ihtiyaçları için sponsor peşinden koşmanın yanı sıra farklı sıkıntılarla da  uğraşmak zorunda kalıyorlar. Bunlardan bir tanesi de tek olan maç ve antrenmanların yapıldığı tek stadı paylaşmak zorunda kalması bir diğeri de yaşamımızın her alanında sıkıntısını yaşadığımız beyaz esaretimiz olan yoğun kar yağışı.

Evet değerli okuyucular her yıl amatör ligimizin müsabakalar oynanırken ligin tam ortasında şampiyonluk yarışını kıyasıya yaşarken takımlarımızı ve  hepimizi frenleyen keyfimizi kaçıran  sürekli müsabaka  ertelemeleri yaşamak zorunda kaldığımız lig takvimimizi alt üst eden kar yağışı sonucu karla kaplanan stadımız. Ne yazık ki her sene ligimizde bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Her sene ligin tam ortasında maçların en heyecanlı haftalarında her yıl bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Sezon maçları tam rayına oturmuş güzel çekişmeli  müsabakalar oynanırken ve Hakkarili futbolseverlerin her geçen gün lige ilgisi artıyor seyirciyi sahaya çekiyorken ansızın yaşadığımız bu sıkıntı hakikaten tadımızı tuzumuzu kaçırmakta.

Peki bizler bu çileyi her yıl yaşamak zorunda mıyız? Yok mu bunun bir çözüm noktası ? Ülkemizin pek çok yeri iklim koşulu olarak bizden daha çok kötü durumda olup daha çok kar yağışı yaşayan diğer illerimizde bu sıkıntılar yaşanmazken biz neden her yıl bu çileyi yaşıyoruz. Örneğin Erzurum, Ağrı, Muş illerinde her kış bizden daha çok kar yağarken kış daha sert geçerken orda stadlar hiç karla kaplı bırakılmıyor ve maçlar ertelenmiyor. Çünkü işin ilgili kurumları her sene tedbirini doğru alıp kış hazırlıklarını önceden yapmaktadır. Burada ilimizde bu işin ilgili kurumları olan Valiliğimiz, il özel idaremiz ve Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl müdürlüğümüzde bu sorunu çözmek sezon adına bir kar temizleme aracı temin ederek bu aksaklığın yaşanmasına engel olabilir.

Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğümüz son birkaç yılda soruna çözüm olmak adına üzerine düşeni yapıp iki adet kar temizleme makinası aldı ancak zaman işçinde araçlar yağan yoğun kar yağışı nedeni ile kapasite olarak yetersiz kaldı. Bu sezon içinde aldığım bilgi üzerine yeni bir araç temin edilme çalışmaları yapılmaktadır. İlimizde tesisleşme adına gelecek 50 yılın yatırımını yaparak profesyonel tesisler kazandıran sprun içinden gelen ve gençlerimiz gözbebeği olarak gördüğü çok sevdiği değerli İl Müdürümüz Sayın Reşit GÜLDAL’a buradan yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederken futbol camiası için yıllardır çile haline gelen bu sorun içinde yapmış olduğu değerli çalışmaları hızlandırıp uzun ömürlü bir kar temizleme aracı temin etmesini bekliyoruz. İl müdürümüze yaşamış olduğu yoğunluğu bilerek buradan bu sorunu kısa sürede çözeceği konusunda ki sonsuz inancımızla birlikte bir daha bu sorunları yaşamamak dileği ile hepinize saygılarımı sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar